Flux-stiri

Zelenski vrea mai multe asigurări privind sprijinul Germaniei și spune că Scholz ar trebui să viziteze Kievul

Zelenski nu vrea să facă concesii RusieiZelenski nu vrea să facă concesii Rusiei

  • Comentariile lui Zelenski au venit pe fondul speculațiilor potrivit cărora Scholz ar putea face prima sa călătorie la Kiev de la începutul războiului.
  • Scholz a refuzat să comenteze aceste rapoarte, spunând că nu va merge dincolo de ceea ce purtătorul său de cuvânt le-a spus reporterilor mai devreme în cursul zilei. Purtătorul de cuvânt a refuzat să discute despre aceste rapoarte.
  • Mai mulți lideri europeni, liderul opoziției germane și membri ai cabinetului lui Scholz au vizitat Ucraina pentru a-și exprima solidaritatea cu țara în fața asaltului militar al Rusiei, ceea ce a crescut presiunea asupra sa pentru a face același lucru.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut cancelarului german Olaf Scholz să adopte o poziție mai clară cu privire la războiul dintre Ucraina și Rusia.

„Avem nevoie ca Scholz să ne asigure că Germania sprijină Ucraina”, a declarat Zelenski într-un interviu, acordat pe 13 iunie, postului german de televiziune ZDF. „El și guvernul său trebuie să decidă: nu poate exista un compromis între Ucraina și relațiile cu Rusia.”

Comentariile lui Zelenski au venit pe fondul speculațiilor potrivit cărora Scholz ar putea face prima sa călătorie la Kiev de la începutul războiului.

Cancelarul Olaf Scholz, președintele francez Emmanuel Macron și premierul italian Mario Draghi ar urma să se deplaseze în capitala ucraineană pe 16 iunie.

Ziarul german Bild am Sonntag a relatat la 12 iunie că trioul plănuia să meargă înaintea unui summit al Grupului celor Șapte la sfârșitul lunii iunie.

Scholz a refuzat să comenteze aceste rapoarte pe 13 iunie, spunând că nu va merge dincolo de ceea ce purtătorul său de cuvânt le-a spus reporterilor mai devreme în cursul zilei. Purtătorul de cuvânt a refuzat să discute despre aceste rapoarte.

Mai mulți lideri europeni, liderul opoziției germane și membri ai cabinetului lui Scholz au vizitat Ucraina pentru a-și exprima solidaritatea cu țara în fața asaltului militar al Rusiei, ceea ce a crescut presiunea asupra sa pentru a face același lucru.

Scholz a respins aceste apeluri, spunând că va merge doar atunci când va avea ceva concret de anunțat.

Guvernul lui Scholz a fost criticat atât în țară, cât și în străinătate, pentru că a trimis ajutorul mai lent decât SUA și unele țări europene mai mici

În timp ce Germania a contribuit cu un ajutor financiar și militar considerabil pentru Ucraina de când Rusia a lansat invazia sa la 24 februarie, guvernul lui Scholz a fost criticat atât în țară, cât și în străinătate, pentru că a trimis ajutorul mai lent decât Statele Unite și unele țări europene mai mici.

Scholz a ripostat la aceste critici, afirmând că obuzierele pe care Germania le furnizează sunt unele dintre cele mai avansate sisteme de artilerie mobilă din lume. Livrarea lor a durat în parte, pentru că Germania a trebuit să instruiască echipajele ucrainene pentru a le folosi.

„Cred că ar fi bine ca cei care își exprimă opiniile cu privire la această sau acea problemă să se gândească un moment la ea mai întâi”, a spus el.

Zelenski a precizat în interviu că el crede că sprijinul militar al Germaniei ar fi putut veni mai repede.

„Ca să fiu sincer, Germania s-a alăturat puțin mai târziu decât unele dintre țările vecine, în ceea ce privește livrările de arme. Acesta este un fapt”, a spus el.

El a adăugat că este „important ca Scholz să vină aici pe timp de război” și a spus că se așteaptă ca Scholz să își arate „sprijinul personal” pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și în ceea ce privește problema sancțiunilor împotriva Rusiei.

The post Zelenski vrea mai multe asigurări privind sprijinul Germaniei și spune că Scholz ar trebui să viziteze Kievul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code