NEWSNET

Flux-stiri

5 morți și peste 40 de răniți după ce un SUV a intrat în plin într-o paradă din Wisconsin

5 morți și peste 40 de răniți după ce un SUV a intrat în plin într-o paradă din Wisconsin5 morți și peste 40 de răniți după ce un SUV a intrat în plin într-o paradă din Wisconsin

  • Un SUV care mergea cu viteză a trecut printr-o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin.
  • Șoferul a ucis 5 persoane şi a rănit peste 40, inclusiv un grup de tineri dansatori, relatează Reuters.

Şeful poliţiei din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană suspectă a fost reţinută, iar vehiculul suspect a fost recuperat după incidentul din oraşul situat la aproximativ 32 km vest de Milwaukee.

„Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii şi există câteva decese în urma acestui incident”, a declarat Thompson reporterilor.

Autorităţile au declarat că au transportat 11 adulţi şi 12 copii la şase spitale din zonă, iar mai mulţi au fost transportaţi la spitale de către familie şi prieteni.

Nu se ştie dacă incidentul are legătură cu terorismul, a adăugat Thompson.

O înregistrare video postată pe internet a arătat un vehicul utilitar sport de culoare roşie care a trecut prin paradă, părând să calce peste mai mult de o duzină de persoane, înainte ca mulţimea să fugă pe trotuare.

Într-o altă înregistrare video, poliţia pare să deschidă focul asupra vehiculului în timp ce acesta se izbeşte de barierele de pe stradă.

Thompson a declarat că un ofiţer a tras focuri de armă asupra vehiculului şi că niciun trecător nu a fost rănit. Rapoartele anterioare potrivit cărora s-ar fi tras focuri de armă din vehicul sunt incorecte, a adăugat el.

O femeie a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani.

Filiala locală a CBS a prezentat ulterior pe Twitter o fotografie cu ceea ce părea a fi SUV-ul roşu implicat, cu capota zdrobită şi aripa din faţă atârnând, parcat pe o alee.

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulţimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune.

Fotografii şi videoclipuri din Waukesha care circulă pe Twitter arătau maşini de poliţie şi ambulanţe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminiţe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39 (2239 GMT). Oameni înveliţi împotriva frigului se înghesuiau pe trotuare în timp ce se lăsa întunericul.

Spitalele din zonă au raportat că au tratat cel puțin 28 de persoane de la paradă, dintre care 15 au fost transportate la Children’s Wisconsin din Milwaukee și 13 la Aurora Medical Center din Summit. Aurora a precizat într-o declarație că trei dintre acești pacienți erau în stare critică.

The post 5 morți și peste 40 de răniți după ce un SUV a intrat în plin într-o paradă din Wisconsin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code