Flux-stiri

5 persoane au fost atacate de rechini pe plajele din New York. Ce specii de rechini trăiesc în Marea Neagră

  • În două zile au fost înregistrate 5 cazuri de atacuri de rechini, doar în New York.
  • Cazurile de rechini care atacă turiști s-au înmulțit suficient de mult încât autoritățile din NY au mărit numărul de patrule de pe coastă.
  • Singura specie de rechin care trăiește în Marea Neagră este „câinele de mare”.

Dacă ești la plajă pe coasta de est a SUA, ori prin Florida, New York sau Maine, trebuie să știi că din ce în ce mai mulți rechini dau târcoale. În două zile au fost înregistrate 5 cazuri de atacuri de rechini, doar în New York.

Cazurile de rechini care atacă turiști s-au înmulțit suficient de mult încât autoritățile din NY au mărit numărul de patrule de pe coastă. Chiar dacă anul trecut au fost înregistrate 57 de atacuri neprovocate, la o populație de 8 miliarde, îngrijorător e faptul că rechinii sunt din ce în ce mai aproape de plaje.

Florida a înregistrat din 2012 până în 2021 cele mai multe cazuri de atacuri de rechin: 259. Asta pentru că apele de acolo sunt cel mai adesea pline de surferi. Australia a avut 143 de incidente, iar Hawaii, 76.

Un copil de 13 ani a găsit pe plajă, pe coasta Essex, un dinte de Megalodon. Acest rechin măsoară 18 metri, cam cât un bloc cu 5 etaje.

Singura specie de rechin care trăiește în Marea Neagră, „câinele de mare”, cum este cunoscut, trăiește doar în adâncuri și rar depășește 1,5 metri. Au între 6 și 14 kilograme și dintre toți rechinii, „câinele de mare” este cel mai fricos, iar în apele românești ale Mării Negre nu au fost raportate atacuri ale lui asupra oamenilor.

Citește și:

The post 5 persoane au fost atacate de rechini pe plajele din New York. Ce specii de rechini trăiesc în Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 37 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code