Flux-stiri

Minivacanța de Sfânta Maria îi duce pe românii cu dor de ducă, cu gândul la munte și la mare

  • În prezent există un grad ridicat de ocupare pe litoral, dar și în alte stațiuni montane.
  • Predeal, Sinaia și Vatra Dornei se află în topul preferințelor românilor.
  • Experții în turism recomandă și destinații exotice, cum ar fi Bali sau Palma de Mallorca.

Aproximativ 34% dintre rezervări au fost făcute în orașele mari ale țării, printre care Brașov, Sibiu, Oradea și București. Mulți aleg zone montane din România, pentru că avem suficiente stațiuni. Traian Bădulescu, expert în turism recomandă Poiana Brașov, Predeal, Sinaia și Bușteni, clasicile stațiuni, dar și alte stațiuni în funcție de orașul de proviniența turistului, precum Vatra Dornei sau Slănic Moldova, Păltiniș lângă Sibiu sau Morșa, Cavnic în Maramureș. Muntele vara aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Aerul de munte este mai curat și mai proaspăt, îmbogățit cu oxigen, ceea ce poate spori capacitatea plămânilor și poate îmbunătăți circulația sângelui. De asemenea, drumețiile sau plimbările cu bicicleta la munte, ne ajută să facem mișcare și să ne menținem în formă fizică, contribuind la un stil de viață activ. În plus, vacanța la munte ne oferă ocazia de a scăpa de aglomerația urbană și de stresul cotidian.

Anul acesta sunt căutate și destinațiile exotice. Experții recomandă pentru această perioadă turiștilor, un sejur în Bali, în Indonezia, pentru plajele frumoase, cum ar fi Nusa Doua sau Jimbaran, sau pentru a descoperi spiritualitatea indusă, locală. Mai aproape de România recomandă de asemenea, insula Mallorca. Acolo e un mixt de cultură, de la catedrala din Mallorca, până la multitudinea de plaje ce înconjoară toată insula. Explorarea altor insule în timpul vacanței ne oferă oportunitatea de a descoperi culturi, peisaje și tradiții noi, contribuind la o experiență de călătorie bogată și diversificată. De asemenea, schimbarea decorului și a mediului te poate ajuta să te deconectezi de rutina zilnică și să experimentezi aventuri noi, ceea ce poate reînnoi și revitaliza mintea și spiritul.

The post Minivacanța de Sfânta Maria îi duce pe românii cu dor de ducă, cu gândul la munte și la mare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code