Flux-stiri

5 semne că alunițele tale trebuie văzute urgent de un medic

alunițealunițe

  • Melanomul este cel mai periculos dintre toate tipurile de cancer.
  • Din păcate, nu este chiar atât de rar, cancerul de piele este al treilea cel mai frecvent. Din fericire, boala poate fi tratată dacă este depistată în stadii incipiente.
  • Principalul semnal al bolii sunt alunițele care și-au schimbat dimensiunea și forma, precum și cele care apar brusc pe piele.

Melanomul este cel mai periculos dintre toate tipurile de cancer.

Din păcate, nu este chiar atât de rar, cancerul de piele este al treilea cel mai frecvent. Din fericire, boala poate fi tratată dacă este depistată în stadii incipiente.

Principalul semnal al bolii sunt alunițele care și-au schimbat dimensiunea și forma, precum și cele care apar brusc pe piele.

Iată care sunt cele mai importante cinci semne care arată că ceva nu este în regulă cu alunițele tale și că trebuie să mergi urgent la medic.

Simetrie

O aluniță ce nu prezintă nici un pericol este simetrică. Dacă o parte a acesteia este mult mai mare decât cealaltă, dacă forma jumătăților sale este foarte diferită, alunița poate fi malignă și este mai bine să o arăți unui medic.

Culoare

Palidă, cu o culoare uniformă, acestea sunt semnele unei alunițe sănătoase. Dacă o aluniță se întunecă brusc sau nu are o culoare uniformă, consultă un medic, acesta poate fi un semn periculos!

Dimensiune

Determinarea mărimii sigure este foarte simplă: atașează capătul bont al unui creion obișnuit la aluniță. Dacă alunița ta este mai mică, totul este în regulă, dar dacă dimensiunea marginii sale depășește diametrul unui creion, este mai bine să mergi la un medic.

Margini ascuțite

O aluniță care nu e periculoasă are întotdeauna margini clar definite. Dar dacă observi că la unele dintre alunițele tale marginile s-au estompat sau au devenit indistincte, consultă imediat un medic!

Schimbare

Orice modificare a culorii, formei sau mărimii unei alunițe cunoscute reprezintă un motiv pentru a consulta un dermatolog. În mod normal, alunițele nu ar trebui să se schimbe, dacă o fac, este mai bine să consulți un specialist.

The post 5 semne că alunițele tale trebuie văzute urgent de un medic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code