Flux-stiri

Aeroportul Antonov din Kiev a fost bombardat. Vizată a fost uzina de avioane

  • Antonov, cunoscut și sub numele de Hostomel, este cel mai important aeroport internațional de marfă din Ucraina, precum și o bază aeriană militară cheie.
  • Ultimele date arată că rușii trag asupra uzinei de avioane Antonov, nu asupra aeroportului.
  • Duminică noaptea, forțele armate ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete, avioane și elicoptere de pe teritoriul bielorus.

Aeroportul Antonov, din nordul Kievului, a fost bombardat de trupele ruse, afirmă autoritățile din capitala Ucrainei, citate de BBC. Antonov, cunoscut și sub numele de Hostomel, este cel mai important aeroport internațional de marfă din Ucraina, precum și o bază aeriană militară cheie.

Videoclipuri neverificate de BBC, apărute pe rețelele de socializare, arată o coloană groasă de fum care se ridică de deasupra aeroportului.

Ultimele date arată că rușii trag asupra uzinei de avioane Antonov, nu asupra aeroportului.

Administrația orașului spune că „uzina” de avioane Antonov, nu aeroportul Antonov, a fost ținta unor focuri de armă.

Fabrica de aeronave Antonov este situată pe aerodromul Sviatoshyn, la aproximativ zece km de centrul orașului Kiev.

Administrația orașului mai afirmă că serviciile de urgență se află la locul exploziei.

Duminică noaptea, forțele armate ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete, avioane și elicoptere de pe teritoriul bielorus, din amplasamentele Luniniec, Mazyr, Mačuliščy, Kalinkavičy. La fiecare cinci minute, escadrilele ruse au lansat atacuri cu bombe.

„Este corect să spunem că Belarus se află sub ocupația temporară a Rusiei”, susține Franak Viačorka, consilier principal al Sviatlanei Tsikhanouskaya, liderul opoziției bieloruse, aflată în exil.

The post Aeroportul Antonov din Kiev a fost bombardat. Vizată a fost uzina de avioane appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code