Flux-stiri

Klaus Iohannis face declaraţii de presă după demiterea Guvernului Cîţu

  • Consultările pentru noul Guvern ar putea avea loc joi la Palatul Cotroceni.
  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, este aşteptat să convoace la consultări partidele parlamentare.
  • Guvernul Cîţu a fost demis, marți, după ce 281 de parlamentari au votat pentru moţiunea de cenzură a PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi, ora 18:00, o declaraţie de presa la Palatul Cotroceni, după votul din Parlament al moțiunii de cenzură prin care Guvernul Cîțu a fost demis. Preşedintele României este aşteptat să convoace la consultări partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern.

281 de parlamentari au votat pentru moţiunea de cenzură a PSD. Este vorba despre senatori şi deputaţi de la PSD, USR PLUS şi AUR. Pentru a fi aprobată, moţiunea avea nevoie de 234 de voturi. Imediat după aflarea rezultatului, odată cu anunțul demiterii premierului, mai mulți parlamentari și-au exprimat opinia pe rețelele sociale.

„Un premier care avea toată puterea şi susţinerea de care avea nevoie pentru reforme a preferat un război politic, pentru că nu a reuşit să înţeleagă şi să respecte programul de guvernare şi partenerul de care avea nevoie”, îl caracterizează Dacian Cioloş pe Florin Cîţu.  

„Guvernul Cîţu a fost demis cu un scor fabulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu. El a postat şi o magine cu mesajul „Cîţu a fost demis! Am promis, am votat, l-am zburat”.

The post Klaus Iohannis face declaraţii de presă după demiterea Guvernului Cîţu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code