Flux-stiri

Agentul de fotbal Mino Raiola a murit la vârsta de 54 de ani

  • Cel mai cunoscut agent de fotbal din lume a murit la vârsta de 54 de ani.
  • Din lotul de jucători al olandezului-italian au făcut parte atacantul Erling Haaland de la Borussia Dortmund, mijlocașul Paul Pogba de la Manchester United și atacantul Zlatan Ibrahimovic de la AC Milan.
  • Raiola a fost și președinte al Football Forum.

Mino Raiola, cel mai cunoscut agent de fotbal din lume, a murit la vârsta de 54 de ani. Considerat un „superagent” în lumea fotbalului, Raiola a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din acest sport, de la Paul Pogba și Zlatan Ibrahimovic la Matthijs de Ligt și Gianluigi Donnarumma.

De asemenea, Raiola a fost agentul atacantului Borussia Dortmund, Erling Haaland, 21 de ani, care este unul dintre cei mai solicitați jucători din fotbalul mondial și care este pe punctul de a fi transferat la Manchester City.

O declarație a familiei sale a fost transmisă: „Cu infinită tristețe, împărtășim decesul celui mai grijuliu și uimitor agent de fotbal care a existat vreodată. Mino a luptat până la sfârșit cu aceeași forță pe care a pus-o pe mesele de negociere pentru a ne apăra jucătorii. Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri și nu și-a dat seama niciodată. Mino a atins atât de multe vieți prin munca sa și a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Prezența sa va fi ratată pentru totdeauna. Misiunea lui Mino de a face din fotbal un loc mai bun pentru jucători va continua cu aceeași pasiune.”

Paris Saint-Germain i-a adus un omagiu agentului, scriind: „Mino a fost un mare succes: Mino Raiola, carismaticul agent sportiv, a încetat din viață astăzi, în urma unei boli. Clubul, prin președintele său, transmite condoleanțe familiei și celor dragi”.

Raiola s-a născut în Italia, dar s-a mutat în Olanda când era copil. A început să lucreze ca agent la sfârșitul anilor 1980, prima sa afacere importantă fiind transferul lui Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio în 1996.

Una dintre cele mai mari tranzacții supervizate de Raiola a fost revenirea lui Pogba la Manchester United de la Juventus pentru 105 milioane de euro în 2016.

The post Agentul de fotbal Mino Raiola a murit la vârsta de 54 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code