Flux-stiri

Agentul de securitate român, care și-a împușcat șefii spanioli, a cerut să fie eutanasiat

  • Agentul de securitate care, în decembrie anul trecut, a rănit patru persoane într-un atac armat la firma unde lucra, a început procesul de solicitare a eutanasiei.
  • Bărbatul suferă o leziune ireversibilă a coloanei vertebrale după ce a fost lovit de un glonț tras de organele de poliție în timpul arestării sale.
  • Marin Eugen Sabău are 46 de ani și rămâne internat în spitalul închisorii din Terrassa.

Agentul de securitate care, în decembrie anul trecut, a rănit patru persoane într-un atac armat la firma unde lucra, a început procesul de solicitare a eutanasiei. Bărbatul suferă o leziune ireversibilă a coloanei vertebrale după ce a fost lovit de un glonț tras de organele de poliție în timpul arestării sale, informează El Pais.

Potrivit informațiilor relatate de Cadena Ser, rana îl menține într-o situație de dependență și îi provoacă dureri intense, motiv pentru care le-a cerut medicilor care îl tratează să activeze protocoalele pentru eutanasiere.

Marin Eugen Sabău are 46 de ani și rămâne internat în spitalul închisorii din Terrassa. În urma arestării sale, tribunalul de instrucție 5 din Tarragona, oraș din regiunea Catalonia, a dispus arestarea preventivă a acestuia, iar același tribunal analizează acum cererea de moarte voluntară a atacatorului. Medicul care îl tratează a fost de acord să inițieze procedura.

Bărbatul se plânsese că era exploatat și discriminat

Bărbatul, burlac și membru al unui club de tir din Tarragona, și-a pus în aplicare amenințările în dimineața zilei de 14 decembrie. El a repetat că a trecut prin „iad” în cadrul companiei, că șefii i-au făcut viața „imposibilă”, că a fost victima exploatării prin muncă și a discriminării din cauza rasismului. „O să-i vaccinez pe șefii de la Securitas (agenție de asigurări) cu trei doze de Glock-Pfizer 9 milimetri. Nu vreau să îi omor, îi voi lăsa nenorociți (…) Nu sunt nebun, am planificat totul la perfecție”, a scris el.

După împușcături, el s-a baricadat într-o fermă semi-abandonată de la periferia orașului Riudoms, Catalonia. El purta o vestă antiglonț, un scut artizanal și o armă lungă cu lunetă. Negociatorii poliției au încercat să îl determine să se predea. Nu au avut succes. Specialiștii din Grupurile Speciale de Intervenție (GEI) au deschis focul și l-au doborât.

Secretarul general al Ministerului Sănătății din cadrul guvernului catalan, Meritxell Masó, a explicat săptămâna trecută că 137 de catalani au solicitat dreptul la eutanasie de când legea a fost introdusă în Spania, în urmă cu un an. Potrivit registrului, 78 de cereri au fost aprobate, iar 60 au fost deja realizate.

The post Agentul de securitate român, care și-a împușcat șefii spanioli, a cerut să fie eutanasiat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code