Flux-stiri

AIEA: Centrala nucleară de la Zaporijjea se află sub controlul rușilor

  • Centrala nucleară este acum la ordinele comandantului rus, spune AIEA.
  • Autoritatea de reglementare nucleară ucraineană a transmis că a început să aibă probleme în comunicarea cu personalul de la centrală.

Centrala nucleară de la Zaporijjea se află acum sub ordinele comandantului forțelor ruse care au preluat controlul asupra amplasamentului săptămâna trecută, a anunțat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) de către Ucraina. A spus că Ucraina a raportat că forțele ruse de la uzina Zaporijjea au oprit unele rețele mobile și internetul, astfel încât informații fiabile de pe site nu pot fi obținute prin canalele normale.

AIEA a adăugat că personalul care operează la cel mai mare reactor nuclear din Europa trebuie să fie capabil să-și îndeplinească sarcinile de securitate și siguranță și să aibă capacitatea de a lua decizii fără presiuni nejustificate.

De asemenea, AIEA a transmis că autoritatea de reglementare nucleară ucraineană a raportat că a început să aibă probleme în comunicarea cu personalul său de la uzina Zaporijjea.

„Sunt extrem de îngrijorat”, a declarat într-o declarație șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, adăugând că forțele rusești au întrerupt unele rețele de telefonie mobilă și internetul, complicând comunicațiile cu centrala.

Conducerea și personalul trebuie să aibă posibilitatea de a-și îndeplini sarcinile vitale în condiții stabile, fără interferențe sau presiuni externe nejustificate.”

Blocurile și clădirile centralei nucleare Zaporojie au fost bombardate în mod continuu de către ruși, drept urmare cea mai mare centrală nucleară din Europa a luat foc.

Vineri, Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară a confirmat că centrala nucleară Zaporijjea din sud-estul Ucrainei a fost ocupată de forțele militare ruse, dar a precizat că oficialii au rămas în contact cu conducerea centralei.

The post AIEA: Centrala nucleară de la Zaporijjea se află sub controlul rușilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code