Flux-stiri

Aliații NATO resping acuzația Rusiei privind „bomba murdară”, afirmă Stoltenberg

Jens StoltenbergJens Stoltenberg

  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat luni cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și cu omologul britanic al acestuia, Ben Wallace, despre acuzația Rusiei.
  • Alianța respinge acuzația Moscovei, a afirmat Stoltenberg, avertizând că Rusia „nu trebuie să o folosească drept pretext pentru o escaladare” a războiului din Ucraina.
  • Rămânem fermi în sprijinul nostru pentru Ucraina” , a adăugat șeful NATO.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a discutat, luni, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi cu Ben Wallace, ministrul Apărării în exerciţiu din Marea Britanie, şi cere Rusiei să evite acţiunile de escaladare a conflictului cu Ucraina.

,,Am vorbit cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi cu ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, despre acuzaţiile false ale Rusiei că Ucraina se pregăteşte să utilizeze o bombă radiologică pe propriul teritoriu. Aliaţii din cadrul NATO resping aceste acuzaţii” , a declarat Jens Stoltenberg, luni seară, prin Twitter.

,,Rusia nu trebuie să folosească aceste acuzaţii ca pretext pentru escaladarea conflictului. Rămânem constanţi în susţinerea Ucrainei” , a subliniat Jens Stoltenberg.

,,Acuzaţia că Ucraina pregăteşte utilizarea unor dispozitive radiologice pe propriul teritoriu, pentru eliberarea căruia luptă în condiţii atât de grele, este absurdă” , a declarat Jens Stoltenberg anterior, într-un interviu acordat site-ului Politico.eu.

,,Noi suntem îngrijoraţi că aceste acuzaţii se înscriu într-un model pe care noi l-am observat în trecut din partea Rusiei în Siria, dar şi la începutul războiului sau chiar înainte de începerea războiului, în februarie. Rusia îi acuză pe alţii că fac ceea ce intenţionează să facă ei. Rusia nu ar trebui să lanseze acuzaţii false sau să utilizeze pretexte pentru a escalada şi mai mult conflictul din Ucraina” , a subliniat Jens Stoltenberg.

Ministrul rus de Externe, Serghei Şoigu, a avertizat duminică, într-o conversaţie cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, că Ucraina pregăteşte un atac cu dispozitive radioactive artizanale. Moscova a atras atenţia şi Franţei şi Marii Britanii asupra riscurilor unui astfel de atac. Însă Casa Albă a respins imediat acuzaţiile Moscovei la adresa Kievului, pe care le consideră ,,o acţiune falsă de transparenţă”.

Un oficial de la Washington a transmis că Administraţia SUA nu are indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în conflictul cu Ucraina.

The post Aliații NATO resping acuzația Rusiei privind „bomba murdară”, afirmă Stoltenberg appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code