Flux-stiri

Alimentul care te face mai fericit dacă îl consumi de trei ori pe zi

Mai multe țări din Europa au adoptat legi care taxează zahărul din alimente. Decizia ar aduce la bugetul României 684 milioane de euroMai multe țări din Europa au adoptat legi care taxează zahărul din alimente. Decizia ar aduce la bugetul României 684 milioane de euro

  • Un studiu arată că 10 grame de ciocolată neagră, cu un conținut de 85% cacao, te face mai fericit
  • Oamenii de știință îți recomandă să consumi 30 de grame de ciocolată neagră pe zi
  • Se crede că fericirea apărută la aceste persoane sănătoase este legată de modificările microbiene din intestin

Un grup de cercetători, de la Universitatea de Stat din Seul, au constatat că adulții care au mâncat câte 10 grame de ciocolată neagră, cu un conținut de 85% cacao, de trei ori pe zi, au avut o stare de spirit mai bună, scrie Daily Mail.

Potrivit specialiștilor, fericirea apărută la aceste persoane sănătoase este legată de modificările microbiene din intestin.

Rezultatele colectate de la 48 de participanți au arătat că procentul foarte mare de cacao din ciocolata neagră a avut o influență pozitivă în cazul stărilor emoționale negative.

Cercetătorii au subliniat că beneficiile au fost găsite doar la consumul de ciocolată neagră care conține 85% cacao și nu la ciocolata cu lapte populară, care ar trebui mâncată cu moderație.

Produsele de ciocolată cu un procent foarte mare de cacao sunt mai bune pentru sănătatea oamenilor, deoarece conțin mai puțin zahăr, grăsimi și alți aditivi, cum ar fi coloranți și ulei de palmier.

„Din câte știm, acesta este primul studiu care oferă dovezi că consumul de ciocolată neagră în viața de zi cu zi influențează stările fiziologice și psihologice”, au spus cercetătorii.

Stările de dispoziție ale participanților au fost măsurate cu ajutorul programului de influențe pozitive și negative (PANAS). Oamenii și-au evaluat sentimentele pe o scală de la unu la cinci.

The post Alimentul care te face mai fericit dacă îl consumi de trei ori pe zi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code