Flux-stiri

Starea de alertă se prelungeşte, de astăzi, cu 30 de zile. Noile măsuri care intră în vigoare

  • Fără carantină de noapte pentru navaccinați
  • Magazinele, restaurantele, cinematografele sau teatrele se vor închide la ora 22.00
  • Ești obligat să porți masca în aer liber doar în zonele aglomerate
  • Barurile, cluburile și discotecile rămân închise și sunt interzise în continuare evenimentele private, precum nunți sau botezuri

Starea de alertă în România este prelungită cu încă 30 de zile, începând de astăzi, când intră în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții. Potrivit autorităților, se elimină carantina pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID. Totodată, se permite accesul în hoteluri, restaurante, mall-uri sau săli de sport și celor care fac test rapid sau RT-PCR.

Principalele relaxări:

  • Eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate
  • Eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor;
  • Creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 5.00 şi 22.00
  • Acestea vor funcţiona cu capacitate de 50%. Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor şi parcurilor comerciale şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid
  • Permiterea cazării în structurile de primire turistice şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid; Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.
  • Eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în ziua de Crăciun şi noaptea de Revelion. 

The post Starea de alertă se prelungeşte, de astăzi, cu 30 de zile. Noile măsuri care intră în vigoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code