Flux-stiri

Ambasada SUA și-a deschis porțile în avans. Pe 4 iulie se împlinesc 246 de ani de la semnarea Declarației de Independență

steag-suasteag-sua

  • Ambasada SUA și-a deschis porțile pentru invitați.
  • La primire au stat adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice SUA, împreună cu soția sa.
  • Ciucă: SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru.

Pe 4 iulie se împlinesc 246 de ani de la semnarea Declarației de Independență a SUA. Pentru a imortaliza momentul, Ambasada SUA și-a deschis porțile în avans.

Ieri seară, zeci de invitați – miniștri, demnitari sau parteneri – au sărbătorit alături de diplomați americani chiar în Capitala României.

Premierul României a ținut un discurs la petrecerea ambasadei. Nicolae Ciucă a vorbit despre relația dintre SUA și România.

„Statele Unite ale Americii rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru, la fel cum NATO rămâne principalul garant al păcii și securității pentru toți membri săi. Salut cu această ocazie specială decizia SUA de a suplimenta prezența trupelor americane în România cu încă 5.000 de militari, dovadă concretă, oferită la momentul potrivit privind soliditatea garanțiilor de care România beneficiază în cadrul parteneriatului nostru strategic”, a declarat premierul României.

Ciucă a amintit și despre îngrijorările privind conflictul militar din Ucraina.

„Cel mai bun mod de a răspunde unei asemenea provocări este acționând împreună, uniți, ca o singură comunitate euro-atlantică de valori și idealuri. România este și va rămâne un susținător ferm al unității trans-atlantice.”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

The post Ambasada SUA și-a deschis porțile în avans. Pe 4 iulie se împlinesc 246 de ani de la semnarea Declarației de Independență appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code