Flux-stiri

Amenzi mai mari pentru cei care insultă și sunt agresivi online

  • În Japonia, o remarcă jignitoare se sancționează de azi înainte cu un an de închisoare și plata a 2.000 de euro.
  • Până acum, legea prevedea doar 30 de zile de detenție și amendă de 70 de euro.
  • În codul penal, definiția insultei este destul de ambiguă și se referă mai mult la vătămarea publică a unei alte persoane.

Atenție la comentariile pe rețelele de socializare. Un cuvânt aruncat la nervi poate aduce o amendă mare sau chiar luni bune după gratii.

Creșterea numărului de insulte online o problemă reală, dar s-a găsit și soluția. În Japonia, o remarcă jignitoare se sancționează de azi înainte cu un an de închisoare și plata a 2.000 de euro.

Până acum, legea prevedea doar 30 de zile de detenție și amendă de 70 de euro.

În codul penal, definiția insultei este destul de ambiguă și se referă mai mult la vătămarea publică a unei alte persoane. Pedepsele au fost crescute după ce o vedetă locală, luptătoare profesionistă și participantă la reality-show-uri, s-a sinucis în urma hărțuirii online.

The post Amenzi mai mari pentru cei care insultă și sunt agresivi online appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code