Flux-stiri

Anticorpii dobândiți în urma infecției cu COVID pot ataca țesuturi și organe sănătoase

  • Anticorpii dobândiți în urma infecției COVID-19 pot ataca din greșeală țesuturile și organele sănătoase.
  • În cadrul unui studiu publicat pe bioRxiv, cercetătorii au analizat puterea a peste 300 de anticorpi produși de celulele B.
  • Odată ce organismul învață să recunoască SARS-CoV-2, celulele B generează noi anticorpi împotriva virusului.

Coronavirusul îi lasă pe supraviețuitori cu anticorpi care pot ataca organismul la câteva luni după ce s-au recuperat după infecția cu SARS-CoV-2. Anticorpii pot ataca din greșeală țesuturi și organe sănătoase. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu au fost grav bolnavi, potrivit unor noi descoperiri, notează Reuters.

Dintre cei 177 de lucrători din domeniul sănătății care s-au recuperat în urma unor infecții confirmate cu SARS-CoV-2, toți aveau autoanticorpi persistenți. Printre aceștia, au existat cazuri de inflamații cronice și leziuni ale articulațiilor, pielii și sistemului nervos.

În mod normal, nu ne-am fi așteptat să vedem o gamă atât de diversă de autoanticorpi crescuți la aceste persoane„, a declarat Susan Cheng de la Cedars-Sinai Smidt Heart Institute.

Odată ce organismul învață să recunoască SARS-CoV-2, fie după infecție, fie după vaccinare, celulele B generează noi anticorpi împotriva virusului. Asta dacă nu există deja suficienți anticorpi care să circule în sânge și care să îl neutralizeze.

The post Anticorpii dobândiți în urma infecției cu COVID pot ataca țesuturi și organe sănătoase appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code