Flux-stiri

Josep Borrell va reitera sprijinul UE pentru Kiev în timpul vizitei în Ucraina

  • Josep Borrell vizitează astăzi Ucraina, în timp ce tensiunile de la graniță sunt în continuare ridicate.
  • Oficialul Uniunii Europene va fi însoțit de ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.
  • Vizita sa subliniază sprijinul ferm al Uniunii Europene pentru suveranitatea Ucrainei.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, va vizita astăzi Ucraina, în timp ce tensiunile cu Rusia din cauza consolidării militare în apropierea graniței rămân ridicate, notează EuroNews.

În cadrul vizitei, Borrell se va deplasa mai întâi în estul Ucrainei și pe linia de contact, unde continuă să aibă loc confruntări între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși, la aproape șapte ani de la izbucnirea conflictului.

El va fi însoțit de ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, înainte de a se deplasa în Kiev pentru a se întâlni cu autoritățile țării.

„Prima sa deplasare externă din acest an subliniază sprijinul ferm al UE pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, într-un moment în care țara se confruntă cu consolidarea militară și acțiunile hibride ale Rusiei„, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene publicat luni.

The post Josep Borrell va reitera sprijinul UE pentru Kiev în timpul vizitei în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code