Flux-stiri

Apartamentele vor avea nevoie de clasificare pentru închiriere

  • Apartamentele prin AirBNB, Booking sau alte platforme similare vor avea nevoie de clasificare pentru închiriere.
  • Dacă un singur vecin sa va opune, actele pentru clasificare nu vor putea fi depuse.
  • Certificatele de clasificare turistică vor fi necesare și persoanelor fizice care obțin venituri din închirierea unor locuințe pe termen scurt.

Apartamentele vor trebui să fie clasificate pentru a fi închiriate, în cazul în care sunt prin: AirBNB, Booking sau alte platforme similare. Ordinul ministrului antreprenoriatului și turismului extinde reglementarea la aceste platforme online.

Certificatele de clasificare turistică vor fi necesare și persoanelor fizice care obțin venituri din închirierea apartamentelor pe termen scurt. Actele nu sunt, însă, ușor de obținut. Trebuie să ceri permisiunea fiecărui vecin al spațiului de închiriat. Dacă unul singur se va opune, nu vei putea depune documentele de clasificare.

Eu cred atât în drepturile proprietarului, cât și în drepturile vecinilor. Din câte am înțeles, legea îi vizează pe proprietari, pentru că ar avea nevoie de acordul vecinilor să poată închiria în continuare. Acum dacă mă pun în calitatea vecinului, mie, personal, îmi convine această măsură, pentru că noi știm că, în momentul în care noi închiriem un apartament, nu știm exact persoanele care ne intră în apartament și aș putea să zic nivelul de energie al acestora.

Mai pot fi petreceri, care pot dura până tărziu noapte și față de vecini nu ar fi corect. Dar, din punct de vedere al proprietarului, unde mă integrez și eu , cred că este o măsură injustă, deoarece asta presupune să ai relații foarte foarte bune cu toți vecinii din bloc sau de pe palier.

Măsurile, dacă se vor menține în program, cu siguranță ne vor afecta foarte, foarte mult veniturile. Și va trebui să reconsiderăm opțiunea de a închiria apartamentul. Probabil, ne vom reorienta spre o altă ramură, nu știu exact ce se va întâmpla. Mă gândesc serios să îl vând și să renunț”, a spus Mircea la Aleph Business.

The post Apartamentele vor avea nevoie de clasificare pentru închiriere appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code