Flux-stiri

Autoritățile avertizează că o erupție solară masivă va lovi astăzi Pământul

Aurora BorealăAurora Boreală

  • Furtuna geomagnetică ar putea ajunge la categoria G2, care este moderat de puternică, potrivit agenției.
  • Astronomii nu se așteaptă ca erupția să provoace perturbări majore, așa cum s-a întâmplat în cazul evenimentului Carrington, considerat a fi cea mai mare furtună solară înregistrată vreodată, care a lovit Pământul în 1859.
  • NOAA a adăugat că și sateliții ar putea fi afectați și ar putea prezenta „neregularități de orientare”.

O alertă a fost publicată de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA, care a avertizat că furtuna geomagnetică ar putea provoca fluctuații ale rețelei electrice cu alarme de tensiune la latitudini mai mari, unde Pământul este mai expus. Autoritățile avertizează că o erupție solară masivă va lovi astăzi Pământul, ceea ce ar putea perturba rețelele electrice și ar putea provoca apariția aurorei boreale până la sud, în New York.

Erupția – cunoscută oficial sub numele de ejecție de masă coronală (CME) – a fost observată sâmbătă pe partea Soarelui care se află direct în fața planetei noastre și are loc în momentul în care intrăm într-o perioadă de activitate solară crescută.

O alertă a fost publicată de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA (NOAA), care a avertizat că furtuna geomagnetică ar putea provoca fluctuații ale rețelei electrice cu alarme de tensiune la latitudini mai mari, unde Pământul este mai expus.

NOAA a adăugat că și sateliții ar putea fi afectați și ar putea prezenta „neregularități de orientare”, ceea ce înseamnă că va trebui să fie redirecționat controlul de la sol, precum și orice lucru de pe orbita joasă a Pământului care se confruntă cu o rezistență sporită.

Furtuna geomagnetică ar putea ajunge la categoria G2, care este moderat de puternică, potrivit agenției.

Met Office a declarat: „Aurora este posibilă până pe data de 11, în mare parte din Scoția, deși cantitatea de nori este în creștere, ceea ce înseamnă că observațiile sunt puțin probabile.”

„Există o mică șansă ca aurora să ajungă în nordul îndepărtat al Angliei și în Irlanda de Nord în această seară, dar întreruperile de nori și, prin urmare, observările sunt mai probabile în Irlanda de Nord”, a adăugat acesta.

Dar astronomii nu se așteaptă ca erupția să provoace perturbări majore, așa cum s-a întâmplat în cazul evenimentului Carrington, considerat a fi cea mai mare furtună solară înregistrată vreodată, care a lovit Pământul în 1859.

Evenimentul Carrington a lăsat o auroră vizibilă pe tot cerul, chiar și la latitudini mult mai apropiate de ecuator, și a fost descrisă în rapoartele contemporane ca fiind chiar mai strălucitoare decât lumina unei luni pline.

The post Autoritățile avertizează că o erupție solară masivă va lovi astăzi Pământul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code