Flux-stiri

Avertisment din Ucraina: Rusia pregătește atacuri cu rachetă asupra civililor din Transnistria

Rusia ar pregăti atacuri cu rachetă în TransnistriaRusia ar pregăti atacuri cu rachetă în Transnistria

  • Rusia pregătește un atac cu rachete asupra unor ținte civile din Transnistria, cu scopul de a crea panică în rândul populației, anunță serviciile secrete din Ucraina.
  • Potrivit Pravda.ua, cetățenii din Transnistria primesc mesaje de tip SMS pe telefoane prin care sunt avertizați că va urma un atac cu rachete.
  • Cei care semnează mesajele sunt Forțele Armate ale Ucrainei, însă legătura Ucrainei cu acest eveniment este negat cu vehemență de oficialii de la Kiev.

Rusia pregătește un atac cu rachete asupra unor ținte civile din Transnistria, cu scopul de a crea panică în rândul populației, anunță serviciile secrete din Ucraina. Rușii ar trimite mesaje populației prin care li se transmite că vor fi atacați cu rachete, cel mai probabil de armata din Ucraina.

Mesajele conțin un avertisment care face referire la „rachete și atacuri de artilerie” pe teritoriul Transnistrian.

Serviciile secrete din Ucraina au divulgat conținutul mesajului primit de oamenii din Transnistria: „Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că armata Ucrainei nu vrea să atace civili, dar cei ce rămân în orașe vor fi considerați sabotori și vor fi eliminați fără avertisment. Atacuri cu rachete vor fi lansate pe teritoriul republicii exact la ora 19, ora locală”.

Ucraina a informat opinia publică asupra acestor mesaje și a anunțat că în spatele lor se află propaganda rusească.

Ucraina nu are nimic de-a face cu aceste provocări. Aceste informații false și incidente false, care se pot produce în Transnistria, nu sunt decât o nouă provocare din partea serviciilor speciale rusești împotriva Ucrainei și Moldovei”, au transmis oficialii ucraineni.

Transnistria a fost lovită în ultimele zile de mai multe explozii, cel mai probabil puse la cale de FSB-ul rusesc, pentru a justifica o eventuală invazie, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Ucrainei, avertizează experții militari. Mai mulți oficiali ruși și propagandiști de top au lansat ipoteza conform căreia rușii din Republica Moldova sunt oprimați și, mai mult, România ar urma să anexeze cu armata Republica Moldova.

The post Avertisment din Ucraina: Rusia pregătește atacuri cu rachetă asupra civililor din Transnistria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code