Flux-stiri

Bacalaureat 2022. Absolvenţii de liceu susţin proba la alegere a profilului şi specializării. Ce discipline au putut alege

BAC în sesiune specială pentru elevii infectați cu coronavirus. Orban: „Nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul”BAC în sesiune specială pentru elevii infectați cu coronavirus. Orban: „Nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul”

  • Miercuri, 22 iunie, absolvenţii de liceu susţin proba la alegere a profilului şi specializării.
  • Proba începe la ora 9:00, însă accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
  • Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

În funcţie de profil şi specializare, absolvenţii au putut alege una dintre următoarele discipline: Geografie, Logică şi Argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.

Elevii care au învăţat la profil Umanist, specializările Ştiinţe Sociale şi Filologie, pot opta pentru una dintre următoarele discipline: Geografie, Logică şi Argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

Elevii care au învăţat la profil Real, specializările Matematică-Informatică şi Ştiinţele Naturii, pot alege între următoarele discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.

Subiectele şi baremul de evaluare vor fi publicate pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip, în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Autor: Iulian Moșneagu

The post Bacalaureat 2022. Absolvenţii de liceu susţin proba la alegere a profilului şi specializării. Ce discipline au putut alege appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code