Flux-stiri

Bali se redeschide pentru turismul internațional după doi ani de închidere

Insula BaliInsula Bali

  • Insula impune încă cerințe pentru vizitatori, care trebuie să fie vaccinați și dispuși să petreacă cinci zile în carantină.
  • În 2019, Bali a primit 16 milioane de vizitatori, față de 4 milioane în 2020 și 1,5 milioane în 2021.
  • 53,6% din populația indoneziană are schema de vaccinare completă.

Insula indoneziană Bali s-a redeschis vineri pentru turiștii din întreaga lume după aproape doi ani în care nu a primit zboruri internaționale din cauza pandemiei COVID-19. Insula permite acum zboruri din întreaga lume, după ce în octombrie a fost deschisă pentru o listă limitată de țări, respectiv China, Japonia, Coreea de Sud, Dubai și Noua Zeelandă.

Cu toate acestea, primul zbor internațional cu turiști străini spre Bali, după aproape doi ani în care a primit doar conexiuni interne, a avut loc abia joi. Un zbor al companiei Garuda Indonesia, care venea de la Tokyo, a aterizat pe insulă joi, la ora locală 16:33, cu douăsprezece persoane la bord, șase străini și șase indonezieni, potrivit Biroului de turism din Bali.

Insula impune în continuare cerințe vizitatorilor, care trebuie să fie vaccinați și dispuși să petreacă cinci zile în carantină – redusă de la șapte inițial – într-unul dintre cele cinci hoteluri sau șase bărci desemnate pentru izolare de Ministerul indonezian al Turismului.

Nu se așteaptă ca deschiderea să atragă numărul mare de călători de dinaintea pandemiei, nefiind prevăzute pentru moment alte sosiri de zboruri internaționale, deși Singapore Airlines a anunțat că va restabili zborurile directe cu Bali începând cu 16 februarie.

În 2019, Bali a primit 16 milioane de vizitatori, față de patru milioane în 2020 și 1,5 milioane în 2021. Deschiderea Bali, unde turismul reprezintă 54% din economia sa, este de asemenea îngreunată de situația pandemiei, cu un vârf de infecții atribuit variantei Omicron în Indonezia, care a înregistrat miercuri aproape 18.000 de noi infectări, față de cele 300 de cazuri zilnice de la începutul lunii ianuarie.

Cel puțin 53,6% din populația indoneziană a primit programul complet de vaccinare împotriva Covid-19, potrivit Our World in Data. Cu mai multe restricții, Bali se alătură altor locuri din Asia de Sud-Est care încearcă, de asemenea, să reatragă turismul internațional.

The post Bali se redeschide pentru turismul internațional după doi ani de închidere appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code