Flux-stiri

Bătălia sancțiunilor: Ministerul de Externe al Rusiei a publicat o „listă de oprire” a înalților oficiali ai SUA

Serghei LavrovSerghei Lavrov

 • Ministerul rus de Exerne a transmis, marți, o „listă de oprire” a înalților oficiali ai SUA în ceea ce privește intrarea acestora pe teritoriul Federației Ruse, începând cu 15 martie.
 • Primii oficiali de pe „lista de oprire”  sunt președintele Joe Biden, secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și președintele Statului Major Comun, M. Milley.
 • Ministerul rus de Externe a precizat noi sancțiuni în viitor, care ar putea afecta în mod direct Statele Unite.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Rusia a impus sancțiuni împotriva reprezentanților conducerii Statelor Unite ale Americii și a persoanelor înrudite cu acestea. Reacția Rusiei vine ca răspuns la numeroasele sancțiuni pe care SUA le-au aplicat statului rus, în contextul inițierii războiului în Ucraina de către Vladimir Putin.

Ministerul rus de Exerne a transmis, marți, o „listă de oprire” a înalților oficiali ai SUA în ceea ce privește intrarea acestora pe teritoriul Federației Ruse, începând cu 15 martie.

Potrivit ministerului rus de Externe, pe „lista de oprire” se află, pe „baza reciprocității” președintele Joe Biden, secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și președintele Statului Major Comun, M. Milley, precum și o serie de șefi de departament și personalități proeminente americane.

Acest pas, luat drept contrareacție, a fost o consecință inevitabilă a cursului extrem de rusofob urmat de actuala Administrație SUA, care, într-o încercare disperată de a menține hegemonia americană, s-a bazat, renunțând la orice decență, pe izolarea frontală a Rusiei”, a transmis, marți, ministerul rus de Externe.

Reprezentanții instituției au spus că Rusia nu refuză să mențină relații oficiale dacă acestea corespund intereselor lor naționale și, dacă va fi necesar, rezolva problemele care decurg din statutul persoanelor care figurează pe „lista neagră” în vederea organizării la nivel înalt.

Cetățenii americani care sunt pe „lista de oprire” a Federației Ruse:

 1. Joseph Biden (Joseph Robinette Biden);
 2. Anthony Blinken (Anthony John Blinken);
 3. Lloyd Austin (Lloyd James Austin III);
 4. Mark Milley (Mark Alexander Milley);
 5. Jacob Sullivan (Jacob Jeremiah Sullivan) – Asistent al Președintelui Statelor Unite pentru Securitate Națională;
 6. William Burns (William Joseph Burns) – director al CIA;
 7. Jennifer Psaki (Jennifer Rene Psaki) – Secretar de presă al Casei Albe;
 8. Daleep Singh – asistent adjunct al președintelui Statelor Unite pentru securitate națională;
 9. Samantha Jane Power – Director al Agenției pentru Dezvoltare Internațională;
 10. Hunter Biden (Robert Hunter Biden) – fiul președintelui Statelor Unite;
 11. Hillary Clinton (Hillary Diane Rodham Clinton) – fostă candidată la președinția SUA;
 12. Adewale Adeyemo – Prim-viceministru al Finanțelor;
 13. Reta Jo Lewis – Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii Export-Import.

Fosta candidată la președinția SUA, Hillary Clinton, a scris pe contul său de Twitter un răspuns la vederea numelui său pe „lista de oprire” publicată de autoritățile ruse.

Doresc să mulțumesc Academiei Ruse pentru acest premiu pentru întreaga carieră”, a scris Hillary Clinton, drept răspuns la sancțiunile Rusiei.

În viitorul apropiat, vor urma noi anunțuri pentru extinderea listei de sancțiuni, incluzând oficiali americani de vârf, militari, legiuitori, oameni de afaceri, experți și oameni din media care sunt rusofobi sau care contribuie la incitarea la ură față de Rusia și la introducerea de măsuri restrictive”, a transmis ministerul rus de Externe.

Potrivit sursie citate, aceste acțiuni se vor desfășura în unitate organică, cu decizii pe scară largă luate de Guvernul Federației Ruse în domenii financiare, bancare și alte domenii „pentru a proteja economia rusă și a asigura dezvoltarea durabilă a acesteia”.

The post Bătălia sancțiunilor: Ministerul de Externe al Rusiei a publicat o „listă de oprire” a înalților oficiali ai SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code