Flux-stiri

Volodimir Zelenski admite că Ucraina nu va putea adera la NATO

  • Volodimir Zelenski a regretat că Alianţa Nord-Atlantică „pare hipnotizată în contextul agresiunii ruse” şi refuză impunerea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina.
  • Am auzit argumentul că ar începe al III-lea Război Mondial dacă NATO blochează zborurile avioanelor ruse.
  • De aceea nu a fost creată zonă aeriană umanitară în Ucraina şi de aceea ruşii pot bombarda oraşele şi pot omorî oamenii, pot arunca în aer spitale şi şcoli„, a acuzat Zelenski.

Preşedintele Volodimir Zelenski a admis, marţi, într-un discurs, că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei, care a lansat o invazie militară şi care a semnalat clar Occidentului că nu va accepta acest lucru.

„Am auzit, de-a lungul anilor, că porţile erau deschise, dar am înţeles şi că nu putem adera. Acesta este adevărul şi trebuie să îl recunoaştem. Sunt mulţumit că cetăţenii noştri încep să înţeleagă şi îşi dau seama că putem miza doar pe forţele proprii”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, într-un discurs rostit prin videoconferinţă la o reuniune a Forţei Comune de Reacţie (JEF), o coaliţie coordonată de Marea Britanie din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, Islanda, Olanda, Suedia şi Norvegia.

Volodimir Zelenski a regretat că Alianţa Nord-Atlantică „pare hipnotizată în contextul agresiunii ruse” şi refuză impunerea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina. „Am auzit argumentul că ar începe al III-lea Război Mondial dacă NATO blochează zborurile avioanelor ruse. De aceea nu a fost creată zonă aeriană umanitară în Ucraina şi de aceea ruşii pot bombarda oraşele şi pot omorî oamenii, pot arunca în aer spitale şi şcoli„, a acuzat Zelenski.

Liderul de la Kiev semnalase deja că nu mai insistă pentru aderarea la NATO. „Referitor la NATO, mi-am temperat poziţia asupra acestui lucru de ceva timp, am înţeles că Alianţa Nord-Atlantică nu este pregătită să accepte Ucraina”, a afirmat Zelenski săptămâna trecută într-un interviu acordat postului ABC News.

Rusia a declanşat o invazie militară în Ucraina pe 24 februarie. Administraţia de la Moscova cere garanţii că NATO nu va admite Ucraina şi nu se va extinde spre est.

The post Volodimir Zelenski admite că Ucraina nu va putea adera la NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code