Flux-stiri

Belarus ar putea fi forțat de Vladimir Putin să se alăture războiului, după ce au apărut marcaje misterioase

  • Belarus ar putea fi forțat de Vladimir Putin să se alăture războiului din Ucraina, după ce vehiculele militare ale țării au fost văzute ștanțate cu un pătrat roșu.
  • Până în prezent, liderul Alexander Lukașenko a rezistat presiunilor președintelui rus de a-și trimite trupele în luptă.
  • Dacă forțele lui Lukașenko vor intra în luptă, forțele ucrainene s-ar putea confrunta cu noi probleme tactice, deoarece un nou front va fi deschis în nordul țării.

Belarus ar putea fi forțat de Vladimir Putin să se alăture războiului din Ucraina, după ce vehiculele militare ale țării au fost văzute ștanțate cu un pătrat roșu. Semnele – care sunt folosite pentru a distinge prietenii de dușmani – au fost observate pentru prima dată pe vehiculele armatei din Belarus în timp ce acestea participă la exerciții de luptă.

Până în prezent, liderul Alexander Lukașenko a rezistat presiunilor președintelui rus de a-și trimite trupele în luptă, dar noile marcaje pot indica o implicare mai activă a forțelor țării. Însă dictatorul belarus este în întregime dependent de Vladimir Putin pentru a-și menține pe linia de plutire economia sa aflată în dificultate.

Dacă forțele lui Lukașenko vor intra în luptă, forțele ucrainene s-ar putea confrunta cu noi probleme tactice, deoarece un nou front va fi deschis în nordul țării. Oficialul ucrainean Oleksii Arestovici a avertizat: Belarus este acum o diversiune pentru noi. Există o operațiune activă de informare și deplasarea unui număr minim de trupe în apropierea granițelor nordice ale Ucrainei.

Oficialii belaruși au confirmat că pun în scenă un plan de antrenament pentru a menține pregătirea de luptă și mobilizarea forțelor sale. Ministrul Apărării din această țară, Viktor Gulevici, a declarat că aceste măsuri vor fi cuprinzătoare și trupele vor avansa în zonele desemnate anterior cât mai curând posibil și își vor consolida echipamentul, organizând în același timp problemele de apărare și securitate.

Gulevici a adăugat: În mod natural, granița noastră sudică, granița cu Ucraina, provoacă cea mai mare îngrijorare”. De asemenea, el a acuzat Ucraina că plănuiește un atac asupra Belarusului, spunând: Nu ne pot acuza de nimic, în condițiile în care există suficiente dovezi ale încălcării frontierei Belarusului și ale acțiunilor agresive împotriva acesteia”.

The post Belarus ar putea fi forțat de Vladimir Putin să se alăture războiului, după ce au apărut marcaje misterioase appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code