Flux-stiri

Belarus își mută forțele speciale aproape de Ucraina

  • Belarus îşi va desfăşura forţele speciale la frontiera cu Ucraina, deoarece „Statele Unite şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele statului„, anunţă şeful Statului Major General al Forţelor Armate, Viktor Gulevich, potrivit CNN.
  • Acesta a mai spus că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane în apropierea graniţei cu Belarus, ceea ce „necesită un răspuns„.
  • Tot marţi, ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că a început a doua etapă de inspecţie a forţelor de reacţie ale armatei sale.

Belarus îşi va desfăşura forţele speciale la frontiera cu Ucraina, deoarece „Statele Unite şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele statului„, anunţă şeful Statului Major General al Forţelor Armate, Viktor Gulevich, potrivit CNN.

Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţia sudică, forţele unităţilor forţelor pentru operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice”, a anunţat Viktor Gulevich, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Acesta a mai spus că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane în apropierea graniţei cu Belarus, ceea ce „necesită un răspuns„.

Apariţia în apele Mării Mediterane şi ale Mării Baltice a unui grup care transportă rachete de croazieră maritime şi aeriene, o creştere a grupului de aviaţie în ţările din Polonia şi statele baltice indică o ameninţare tot mai mare la adresa Republicii Belarus. În cadrul celei de-a doua etape de verificare a forţelor de reacţie imediată, au fost trimise grupuri batalion-tactice în direcţiile operaţionale de vest şi nord-vest. Pentru a le consolida, unităţile de apărare aeriană, forţele de rachete şi artileria sunt deplasate în avans pentru a asigura funcţionarea lor de luptă„, mai scrie în comunicatul preluat de CNN.

Tot marţi, ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că a început a doua etapă de inspecţie a forţelor de reacţie ale armatei sale.

The post Belarus își mută forțele speciale aproape de Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code