Flux-stiri

Bitcoin şi ether au depășit un nou prag istoric

Bitcoin şi ether au atins noi maxime istoriceBitcoin şi ether au atins noi maxime istorice

  • Bitcoin şi ether au atins noi maxime istorice la începutul săptămânii, preţul Bitcoin depăşind la un moment dat 67.700 de dolari, peste recordul anterior stabilit la sfârşitul lunii octombrie
  • Ether a trecut pentru prima dată de pragul de 4.800 de dolari, conform CNBC.

Aceste mişcări record vin pe fondul unei reveniri mai ample pe piaţa criptografică. Aşa-numiţii „ucigaşi ai ethereumului” Solana şi Cardano au crescut cu 23% şi, respectiv, 9% în ultimele şapte zile.

Deşi este dificil să se lege mişcările de preţ pe termen scurt de un anumit eveniment, unii analişti consideră că atât bitcoin, cât şi ether vor continua să aibă o tendinţă de creştere în săptămânile următoare.

Într-o notă trimisă luni, Mikkel Morch, director executiv la fondul de acoperire criptografic ARK36, a declarat că un preţ de 70.000 de dolari pentru bitcoin „pare acum iminent”.

Alţii au proiecţii mai îndrăzneţe cu privire la direcţia spre care se îndreaptă bitcoin, JPMorgan dublându-şi recent predicţia potrivit căreia bitcoin va ajunge în cele din urmă la 146.000 de dolari, cu o ţintă de preţ de 73.000 de dolari pentru acest an.

Săptămâna viitoare, bitcoin va avea parte de cea mai mare actualizare din ultimii patru ani.

Actualizarea software-ului este cunoscută sub numele de Taproot şi va aduce o mai mare confidenţialitate şi eficienţă a tranzacţiilor – şi, mai ales, va debloca potenţialul contractelor inteligente, o caracteristică cheie a tehnologiei sale blockchain.

Între timp, ether a fost în plină ascensiune de când a implementat Altair, o actualizare a reţelei care a intrat în funcţiune la sfârşitul lunii octombrie.

Altair a fost considerat în mare parte un non-eveniment pentru aproape toată lumea, cu excepţia validatorilor – adică persoanele din reţeaua ethereum care verifică tranzacţiile. Dar actualizarea a fost un pas esenţial în implementarea ethereum 2.0 sau Eth2, care a fost în lucru de ani de zile şi care va revizui fundamental întreaga reţea.

Ethereum 2.0 ar face ca reţeaua să treacă de la sistemul de minerit care necesită un consum mare de energie, în care minerii rezolvă ecuaţii matematice dificile pentru a crea noi monede, la „proof-of-stake”, care presupune doar ca utilizatorii să folosească stocul de ether ca mijloc de verificare a tranzacţiilor şi de creare de noi token.

The post Bitcoin şi ether au depășit un nou prag istoric appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code