Flux-stiri

Blinken: „SUA va apăra fiecare centimetru pătrat din NATO”

NATONATO

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit luni în Letonia cu omologul său israelian, Yair Lapid.
  • În cadrul unei conferințe de presă, el a subliniat angajamentul lor față de Ucraina și a susținut că aceasta este ceea ce fac.
  • Secretarul de stat american Antony Blinken se va întâlni luni cu omologul său israelian pentru a discuta despre acordul cu Iranul și invazia Rusiei în Ucraina.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit luni în Letonia cu omologul său israelian, Yair Lapid. În cadrul unei conferințe de presă, el a subliniat angajamentul lor față de Ucraina și a susținut că aceasta este ceea ce fac.

„Sancțiunile economice merg dincolo de ceea ce au anticipat: rubla se prăbușește”, a spus el. Blinken a reamintit că „dacă va exista o agresiune în NATO, SUA vor apăra fiecare centimetru pătrat din acel teritoriu”, amintind totodată că prezența americană în zona baltică a fost întărită.

Mai există încă unele obstacole. Secretarul de stat american Antony Blinken se va întâlni luni cu omologul său israelian pentru a discuta despre acordul cu Iranul și invazia Rusiei în Ucraina. Israelul s-a opus acordului și relansării acestuia, spunând că ar permite Iranului să fabrice mai ușor o bombă nucleară. Blinken a precizat duminică că atacul Rusiei nu ar trebui să distrugă negocierile nucleare, chiar dacă acestea implică Moscova.

„Este, de asemenea, în interesul Rusiei, indiferent de orice altceva, ca Iranul să nu poată avea o armă nucleară”, a declarat el pentru CBS. „Acest interes rămâne, indiferent de situația în care ne aflăm în relația noastră cu Rusia ca urmare a agresiunii acesteia în Ucraina”.

„Cred că suntem aproape, dar mai sunt câteva probleme foarte dificile care rămân și nimic nu se face până nu se face totul”, a spus el.

The post Blinken: „SUA va apăra fiecare centimetru pătrat din NATO” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code