Flux-stiri

Bombardamentele rusești au atins situl memorial al Holocaustului Babyn Yar din Kiev

  • Bombardamentele care au lovit Kievul, marți, au atins inclusiv situl memorial al Holocaustului Babyn Yar din capitala Ucrainei.
  • Incidentul s-a produs în timp ce Matthew Chance de la CNN îi lua un interviu președintelui Ucrainei.
  • Site-ul memorial al Holocaustului de la Babyn Yar a publicat ulterior o declarație prin care a confirmat că locul de comemorare a fost lovit de forțele rusești.

Loviturile aeriene de marți din Kiev au atins situl memorial al Holocaustului Babyn Yar din Kiev, potrivit șefului Biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak. Memorialul se află în apropierea Turnului de televiziune din Kiev, care a fost, de asemenea, avariat marți, anunță CNN.

Incidentul s-a produs în timp ce Matthew Chance de la CNN îi lua un interviu președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Yermak l-a informat pe Zelenski că memorialul Holocaustului a fost lovit, iar schimbul de replici a fost surprins de o cameră de luat vederi a CNN.

Site-ul memorial al Holocaustului de la Babyn Yar a publicat ulterior o declarație prin care a confirmat că locul de comemorare a fost lovit de forțele rusești.

Putin încearcă să denatureze și să manipuleze Holocaustul pentru a justifica o invazie ilegală a unei țări democratice și suverane, ceea ce este absolut detestabil. Este simbolic faptul că el începe atacul asupra Kievului prin bombardarea locului unde a avut loc Babyn Yar, cel mai mare masacru nazist”, a declarat președintele consiliului consultativ al memorialului Natan Sharansky.

Acesta a reamintit liderilor ruși că marile orașe care sunt, în prezent, nimicite de trupele ruse, au fost ultima oară supuse bombardamentelor naziștilor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Reamintim liderilor ruși că Kievul, Harkov, Kherson, Mariupol și alte orașe ucrainene au fost supuse ultima dată bombardamentelor masive ale Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar acum ard sub loviturile armatei lui Putin, sub narațiunea falsă și scandaloasă de „denazificare” a Ucrainei și a poporului său”, a mai spus Natan Sharansky.

Președintele SUA Joe Biden și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski au discutat, marți, despre escaladarea atacurilor Rusiei asupra site-urilor folosite de civili în Ucraina, inclusiv despre bombardamentele asupra memorialului Holocaustului Babyn Yar.

The post Bombardamentele rusești au atins situl memorial al Holocaustului Babyn Yar din Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code