Flux-stiri

Boris Johnson, criticat de înalți europeni din cauză că a comparat Brexitul cu dorința ucrainenilor de obținere a libertății

  • Boris Johnson a comparat războiul din Ucraina cu Brexitul.
  • Boris Johnson: „La fel ca ucrainenii, britanicii au ales libertatea.
  • Donald Tusk i-a transmis că ofensează bunul simț prin cuvintele lui.
  • Volodimir Zelenski a semnat pe 28 februarie cererea de aderare la UE.

Premierul britanic Boris Johnson a înfuriat pe toată lumea după ce a comparat chinurile prin care trec ucrainenii care luptă împotriva invaziei ruse cu…votul britanicilor pentru Brexit.

În discursul pe care l-a ținut ieri la Congresul Partidului Conservator, prim-ministrul a spus că poporul ucrainean are „instinctul de a alege libertatea”, la fel ca poporul britanic. A ținut neapărat să dea drept exemplu recent referendumul pentru Brexit, din 2016.

„Suntem la un moment al alegerilor, avem de ales între libertate și opresiune. Știu că instinctul oamenilor din această țară, la fel ca cel al ucrainenilor, este să aleagă libertatea de fiecare dată. Vă pot da câteva exemple recente, foarte cunoscute. Atunci când britanicii au votat pentru Brexit în număr atât de mare, nu cred că a fost pentru că erau ostili față de străini. Ci pentru că au vrut să fie liberi să facă lucrurile diferit și ca această țară să se poată guverna singură”, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Comentariul a stârnit reacții dure.

„Încă îmi amintesc entuziasmul lui Putin și Trump după referendumul pentru Brexit. Boris, cuvintele tale îi ofensează pe ucraineni, pe britanici și bunul simț”, a scris fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, într-o postare pe Twitter .

Și fostul prim-ministru belgian, Ghi Verhofștadt, care a condus Parlamentul European în negocierile pentru Brexit, a descris comentariile ca fiind „nebunești”.

Brexit a fost despre anularea libertăților și despre ieșirea din UE. Ucrainenii vor mai multă libertate și să se alăture UE”, a spus el.

The post Boris Johnson, criticat de înalți europeni din cauză că a comparat Brexitul cu dorința ucrainenilor de obținere a libertății appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code