Flux-stiri

Canada cere excluderea Rusiei de la Interpol

  • Premierul canadian Justin Trudeau a spus că țara pe care o reprezintă, precum și alte state vor cere suspendarea Rusiei din Interpol ca urmare a acțiunilor sale în Ucraina.
  • În urma lansării atacurilor sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu numeroase sancțiuni din partea UE, Marii Britanii și SUA.

Premierul canadian Justin Trudeau a spus că țara pe care o reprezintă, precum și alte state vor cere suspendarea Rusiei din Interpol ca urmare a acțiunilor sale în Ucraina.

Canada și alte țări susțin această mișcare deoarece consideră că cooperarea dintre agențiile de aplicare a legii depinde de angajamentul colectiv al Declarației Universale a Drepturilor Omului și de respectul reciproc între membrii Interpol”, a declarat premierul canadian Justin Trudeau.

În urma lansării atacurilor sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu numeroase sancțiuni, printre care eliminarea sa din Consiliul Europei, închierea traficului aerian pentru aeronavele din Rusia și excluderea băncilor rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Organizația Internațională a Poliției Criminale este o organizație interguvernamentală, care numără 195 de țări membre. Interpol ajută poliția din toate aceste țări să colaboreze și îi permite să partajeze și să acceseze date privind infracțiunile și infractorii, oferind sprijin tehnic și operațional.

The post Canada cere excluderea Rusiei de la Interpol appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code