Flux-stiri

Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ

SpaceX Falcon 9SpaceX Falcon 9

  • După ce a călătorit cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră, nava a folosit pătura groasă de aer a Pământului pentru a încetini, exteriorul navei atingând temperaturi de aproape 2.000 de grade în acest proces.
  • Capsula Crew Dragon a folosit scutul termic pentru a proteja echipajul împotriva căldurii intense și a acumulării de plasmă în timp se îndrepta spre ocean.
  • După ieșirea din nava spațială, echipajul a fost văzut zâmbind și făcând semn către camerele de televiziune.

Primul echipaj al unei nave cosmice format numai din civili a revenit pe Pământ după un voiaj de trei zile la bordul capsulei SpaceX Crew Dragon. Capsula a amerizat în largul coastei Floridei.

După ce a călătorit cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră, nava a folosit pătura groasă de aer a Pământului pentru a încetini, exteriorul navei atingând temperaturi de aproape 2.000 de grade în acest proces.

Capsula Crew Dragon a folosit scutul termic pentru a proteja echipajul împotriva căldurii intense și a acumulării de plasmă în timp se îndrepta spre ocean.

După ieșirea din nava spațială, echipajul a fost văzut zâmbind și făcând semn către camerele de televiziune.

Zborul nu a fost impecabil din punct de vedere tehnic. „Știți că am avut câteva probleme la care am lucrat, am muncit ceva la sistemul de gestionare a deșeurilor”, a declarat Benji Reed, directorul SpaceX pentru managementul misiunii echipajului, în timpul unui briefing post-zbor. „Dar a fost bine iar echipajul a fost fericit și sănătos”, a adăugat el.

Reed a mai spus că a existat o problemă cu un senzor de temperatură într-unul din propulsoarele Draco utilizate pentru a controla capsula în spațiul cosmic, dar compania a răspuns a oprit senzorul „dublu redundant”. „Și, de fapt, că Draco în sine a fost redundant, nu a fost niciodată un risc”, a spus Reed.

Oficialii NASA au spus că Crew Dragon este probabil cel mai sigur vehicul care a zburat vreodată.

The post Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code