Flux-stiri

Cazurile de variola maimuței nu sunt concentrate în rândul bărbaților homosexuali, spun experții

variola maimuțeivariola maimuței

  • Focarele de variola maimuței din Africa nu sunt concentrate în rândul bărbaților homosexuali, spre deosebire de alte părți ale lumii, au declarat, joi, experți de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de la Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din Africa.
  • În Africa, unde au fost documentate focare repetate începând cu anii 1970, modelul de transmitere este diferit, au spus experții.
  • Agențiile de sănătate publică au subliniat că, deși în multe țări focarele sunt concentrate în rândul bărbaților homosexuali, oricine poate contracta virusul prin contact apropiat prelungit sau prin particule de pe obiecte precum lenjeria de pat sau prosoape.

Focarele de variola maimuței din Africa nu sunt concentrate în rândul bărbaților homosexuali, spre deosebire de alte părți ale lumii, au declarat, joi, experți de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de la Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din Africa, potrivit Reuters.

Focare ale acestei boli virale au fost raportate în 78 de țări, majoritatea din Europa, iar 98% dintre cazurile din afara țărilor din Africa, unde este endemică, au fost raportate la bărbați care întrețin relații sexuale cu alți bărbați, precizează OMS.

Dar în Africa, unde au fost documentate focare repetate începând cu anii 1970, modelul de transmitere este diferit, au spus experții.

„În prezent, din cazurile pe care le avem, 60% sunt bărbați, iar 40% sunt femei”, a declarat epidemiologul Dr. Otim Patrick Ramadan, care a răspuns la întrebări privind variola maimuței în cadrul unui briefing pentru presă organizat de biroul regional al OMS din Africa și care s-a referit la numărul de cazuri actuale de pe continent.

El a adăugat că, de obicei, femeile au grijă de persoanele bolnave la domiciliu, ceea ce reprezintă unul dintre factorii de răspândire în rândul femeilor.

Dr. Ahmed Ogwell Ouma, directorul interimar al Centrelor africane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), a declarat, într-o conferință de presă separată, că nu există dovezi că transmiterea în rândul bărbaților homosexuali a fost un factor specific în focarele africane.

„Colectăm date despre variola maimuței din 1970 și acest indicator special, bărbați care întrețin relații sexuale cu alți bărbați, nu a apărut niciodată ca o problemă semnificativă aici în Africa”, a spus el.

Peste 18.000 de cazuri de variolă au fost raportate la nivel mondial, în ceea ce OMS a declarat ca fiind o urgență de sănătate globală.

Statele Unite intenționează să declare variola maimuţei urgenţă de sănătate publică, potrivit Washington Post.

Variola maimuței se răspândește prin contact apropiat și tinde să provoace simptome asemănătoare gripei și leziuni cutanate pline de puroi.

Agențiile de sănătate publică au subliniat că, deși în multe țări focarele sunt concentrate în rândul bărbaților homosexuali, oricine poate contracta virusul prin contact apropiat prelungit sau prin particule de pe obiecte precum lenjeria de pat sau prosoape.

The post Cazurile de variola maimuței nu sunt concentrate în rândul bărbaților homosexuali, spun experții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code