Flux-stiri

CDC estimează că varianta Omicron reprezintă 58,6% din cazuri

  • În Statele Unite ale Americii, studiile arată că 58,6% din cazuri sunt reprezentate de persoane care au varianta Omicron.
  • Un purtător de cuvânt al CDC spune că poate fi observată o creștere a infecțiilor cu Omicron.
  • Varianta Delta mai reprezintă doar 41,4% din cazuri.

Estimările arată că varianta Omicron ar fi întâlnită la 58,6% din cazurile de coronavirus care circulă în Statele Unite ale Americii la data de 25 decembrie, conform datelor furnizate marți de Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

De asemenea, agenția a încheiat în scădere proporția de cazuri Omicron pentru săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie, de la 73% la 22%, citând date suplimentare și răspândirea rapidă a variantei care au cauzat în parte discrepanța.

„Am primit mai multe date din acel interval de timp și a existat o proporție redusă de Omicron. Este important de menționat că încă observăm o creștere constantă a proporției de Omicron”, a declarat un purtător de cuvânt al CDC.

Varianta care se răspândește rapid a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud și în Hong Kong în luna noiembrie, primul caz cunoscut în Statele Unite fiind identificat la data de 1 decembrie la o persoană complet vaccinată care călătorise în Africa de Sud. De atunci, tulpina s-a răspândit rapid în întreaga lume și a determinat o creștere a numărului de infecții în Statele Unite ale Americii, provocând anularea pe scară largă a zborurilor și spulberând speranțele pentru un sezon de sărbători mai normal.

Varianta Delta, care a fost tulpina dominantă în ultimele câteva luni, reprezintă 41,1% din toate cazurile de COVID-19 din SUA la 25 decembrie, conform datelor agenției de sănătate publică.

Fostul comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, Scott Gottlieb, a declarat pe Twitter că, dacă noua estimare a CDC privind prevalența variantei Omicron a fost precisă, atunci aceasta sugerează că o bună parte din spitalizările actuale ar putea fi încă determinate de infecțiile Delta. Agenția a precizat că datele includ o proiecție modelată care poate diferi de estimările ponderate generate la date ulterioare.

The post CDC estimează că varianta Omicron reprezintă 58,6% din cazuri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code