Flux-stiri

Ce se întâmplă cu creierul tău când îmbătrânești? Descoperirea neurologilor străini

  • Creierul este unul dintre cele mai importante oragane umane, găzduind miliarde de neuroni.
  • Stratul exterior al creierului se subțiază, pe măsură ce îmbătrânești.
  • Materia albă se micșorează, iar creierul generează mai puțină dopamină și serotonină.

Creierul este unul dintre cele mai importante oragane umane, care găzduiește miliarde de neuroni.
Pe măsură ce îmbătrânești, stratul exterior al creierului se subțiază. Materia albă se micșorează, iar creierul generează mai puțină dopamină și serotonină, arată o analiză The Economist.

Pe măsură ce înaintezi în viață, cortexul celebral, care este stratul exterior al creierului, se subțiază. Acest lucru este vizibil, în special, în lobul frontal și hipocamp, care sunt importante pentru emoțiile memoriei și navigație. Materia ta albă se micșorează iar creierul generează mai puțini mesageri chimici, precum dopamina și serotonina, care duc la procesarea cognitivă mai lentă.

Ce se întâmplă cu creieruul uman după moarte?

În urma decesului unui pacient care a suferit un atac de cord, neurologii străini au descoperit modificarea unei benzi specifice de unde cerebrale, implicate în funcții cognitive înalte, precum concentrarea viselor și recuperarea memoriei.

Chiar înainte de a muri, creierul tău își poate aminti evenimente importante din viață, ceea ce ar putea explica de ce cei care au experiențe de moartă iminentă raportează raportează că și-au văzut viețile trecând prin fața lor. Iar creierul tău nu încetează să funcționeze, nici dacă ești mort.

Citește și

The post Ce se întâmplă cu creierul tău când îmbătrânești? Descoperirea neurologilor străini appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 56 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code