- Reporterii și persoanele în doliu îmbrăcate în negru au înconjurat de atunci Castelul Balmoral, reședința monarhului din Scoția, unde a decedat.
- Ministerul Apărării va aranja ca salvele de tun să aibă loc și va fi anunțat un minut de reculegere național.
- În dimineața de după moartea reginei Elisabeta, Charles va depune jurământul în calitate de nou suveran în fața Consiliului de Aderare.
Întreaga familie regală s-a grăbit astăzi să fie alături de Regina Elisabeta, în timp ce medicii au supravegheat starea de sănătate a monarhului. Palatul Buckingham a confirmat într-o declarație în această dimineață că medicii erau îngrijorați pentru Majestatea Sa, iar câteva ore mai târziu, a confirmat decesul acesteia.
Reporterii și persoanele în doliu îmbrăcate în negru au înconjurat de atunci Castelul Balmoral, reședința monarhului din Scoția, unde a decedat.
Ziua 1
Imediat după moartea reginei, secretarul ei particular l-a sunat pe prim-ministru pentru a o informa despre veste, poate cu mesajul: „Podul Londrei este căzut”, conform documentelor obținute de Politico. Casa regală emite o declarație oficială prin care va informa personalul, funcționarii publici și publicul despre moartea reginei, iar vestea va fi anunțată printr-o alertă.
Apoi, steagurile de pe Whitehall vor fi coborâte la jumătate de catarg – în mod ideal în termen de 10 minute, a relatat Politico. Ministerul Apărării va aranja ca salvele de tun să aibă loc și va fi anunțat un minut de reculegere național. De asemenea, va fi organizată o slujbă de comemorare la Catedrala St. Paul din Londra.
Primul ministru va fi primul membru al guvernului care va face o declarație cu privire la acest deces. Apoi, premierul va avea o audiență cu Prințul Charles, care va transmite o emisiune către națiune. Site-ul web al familiei regale va fi schimbat pe un fundal negru, cu un mic mesaj de confirmare a morții reginei, iar site-ul guvernului britanic va afișa un banner negru, la fel ca toate paginile de socializare ale departamentelor guvernamentale.
Ziua 2
În dimineața de după moartea reginei Elisabeta, Charles va depune jurământul în calitate de nou suveran în fața Consiliului de Aderare.
Ziua 3
Fiindcă Regina a murit la Castelul Balmoral, în Scoția, unde se află în prezent, va fi activată operațiunea UNICORN, potrivit Politico, ceea ce înseamnă că sicriul ei va fi transportat la Londra cu trenul regal.
Dacă acest lucru nu este posibil, va intra în vigoare Operațiunea OVERSTUDY, iar sicriul va fi transportat în schimb cu avionul. Premierul și miniștrii îl vor întâmpina la sosire.
Ziua 4 și 5
Charles va primi moțiunea de condoleanțe la Westminster Hall și ulterior își va începe turul în Regatul Unit în calitate de nou monarh.
Când va ajunge în Irlanda de Nord, va participa la o slujbă la Catedrala Sfânta Ana din Belfast. Între timp, va avea loc o repetiție înainte de Operațiunea LION, când sicriul reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. La sosirea sicriului, va avea loc o slujbă în Westminster Hall.
De la ziua 6 la ziua 9
Regina Elisabeta a II-a va fi depusă la Westminster Hall, în Palatul Westminster, timp de trei zile, în cadrul a ceea ce se numește Operațiunea FEATHER. Timp de 23 de ore pe zi, vizitatorii vor putea să îi aducă un omagiu. Vor fi eliberate bilete pentru VIP-uri pentru anumite intervale orare.
Charles se va deplasa în Țara Galilor pentru a primi o altă moțiune de condoleanțe și va participa la o slujbă la Catedrala Liandaff din Cardiff înainte de funeraliile reginei, care vor avea loc a doua zi.
Date despre Regină
Monarhul, născut la 21 aprilie 1926, avea 96 de ani. Regina a urcat pentru prima dată pe tron în februarie 1952. Anul acesta, ea a sărbătorit Jubileul de Platină, marcând oficial 70 de ani de domnie. Ea este cel mai longeviv monarh care a domnit cel mai mult în istoria Marii Britanii.
The post Ce se va întâmpla acum, după ce Regina Elisabeta s-a stins din viață. Etapele urmate în primele nouă zile appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor