Flux-stiri

CE susține că aprovizionarea cu gaze naturale este garantată în prezent, dar situația rămâne gravă

  • Aprovizionarea cu gaze naturale în Uniunea Europeană este „garantată în prezent„, dar situaţia „trebuie luată în serios„, afirmă Comisia Europeană.
  • Acest lucru survine în contextul în care Germania a ridicat din nou joi nivelul de alertă privind livrările de gaze, după ce anterior declarase nivelul de alertă timpurie.
  • Potrivit Comisiei Europene, Germania a discutat situaţia cu Comisia, iar această măsură face parte din acţiunea coordonată a UE în această privinţă.

Aprovizionarea cu gaze naturale în Uniunea Europeană este „garantată în prezent„, dar situaţia „trebuie luată în serios„, afirmă Comisia Europeană.

Conform schimbului nostru cu autorităţile naţionale, securitatea aprovizionării cu gaze în Germania şi în UE este garantată în prezent. Intrările mai mici de gaze din Rusia pot fi compensate până în prezent„, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru CNN.

Cu toate acestea, „situaţia trebuie luată în serios„, a adăugat reprezentantul CE.

În acest stadiu, trebuie să fim conştienţi de faptul că situaţia s-ar putea deteriora şi mai mult. Declaraţiile de alertă timpurie, care constituie primul nivel de avertizare prevăzut în Regulamentul SoS, au fost făcute de alte nouă state membre ale UE în ultimele luni, pe fondul utilizării continue de către Rusia a livrărilor sale de gaze ca instrument de şantaj„, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acest lucru survine în contextul în care Germania a ridicat din nou joi nivelul de alertă privind livrările de gaze, după ce anterior declarase nivelul de alertă timpurie. Potrivit Comisiei Europene, Germania a discutat situaţia cu Comisia, iar această măsură face parte din acţiunea coordonată a UE în această privinţă.

Riscul unei întreruperi totale a aprovizionării cu gaze este acum mai real ca niciodată. De aceea, adoptarea regulamentului privind stocarea gazelor, împreună cu alte măsuri de pregătire, este atât de importantă în acest moment„, a declarat joi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

The post CE susține că aprovizionarea cu gaze naturale este garantată în prezent, dar situația rămâne gravă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code