Flux-stiri

Cel puțin 3 oameni au murit și mai mulți au fost răniți în urma unui atac armat din Copenhaga

atac armatatac armat

  • Cel puțin 3 oameni au murit și mai mulți au fost răniți și spitalizați în urma unui atac armat, ieri seară, într-un mall din Copenhaga.
  • Împușcăturile au avut loc la sfârșitul după-amiezii la Field’s.
  • Cei uciși sunt un bărbat în vârstă de 40 de ani, un tânăr și o tânără femeie.

Cel puțin 3 oameni au murit și mai mulți au fost răniți și spitalizați în urma unui atac armat, ieri seară, într-un mall din Copenhaga. Împușcăturile au avut loc la sfârșitul după-amiezii la Field’s.

Cei uciși sunt un bărbat în vârstă de 40 de ani, un tânăr și o tânără femeie. Un suspect a fost încătușat de polițiști, după o intervenție dificilă, prin mulțimea speriată de focurile de armă.

Violența armată este relativ rară în Danemarca, iar poliția locală a declarat că vinovatul a operat de unul singur. Atacatorul ar fi împușcat mortal o fetiță, povestește Laurence, angajatul unui restaurant din mall.

Unul dintre colegii mei a încercat să ajute fetița care a fost împușcată. Din păcate se pare că nu a supraviețuit. În total au fost 6-7 focuri de armă, spune Laurence Donovan, angajatul unui restaurant.

Laurence și-a păstrat calmul și a încercat să ajute copiii și adulții care căutau un loc sigur

Timp de o oră, cât a durat intervenția poliției, toți oamenii din clădire au fost avertizați să stea la adăpost.

În clipa în care am auzit focuri de armă mulțimi de oameni au început să alerge către restaurant, au intrat în restaurant până în vestiarele noastre. Am avut grijă de oameni, am încercat să păstrăm calmul, am baricadat ușile. Am avut grijă de copii, de bebeluși. Ne-am asigurat că toată lumea are apă și prăjituri și apoi am așteptat 45 de minute la ultimul etaj al clădirii. Era extrem de cald pentru că nu aveam ferestre. Am încercat să liniștim toți oamenii speriați și abia după o oră ni s-a spus că putem să ieșim, relatează Laurence Donovan.

Stoltz își aducea fiicele pentru a-l vedea pe fostul membru al trupei One Direction, Harry Styles, la un concert programat pentru duminică seara în apropierea mall-ului. Organizatorii au anulat concertul, care fusese programat la Royal Arena din apropiere, la ordinul poliției.

Hans Christian Stoltz, 53 de ani, consultant IT, și-a adus cele două fiice la concertul lui Harry Styles
Este teroare pură. Este îngrozitor. Te-ai putea întreba cum poate o persoană să facă așa ceva unei alte ființe umane, dar este dincolo de… dincolo de orice este posibil.

Chassandra Stoltz, 18 ani, studentă, fiica lui Hans:
Tocmai ne așezasem și terminasem de mâncat, pentru că mergeam la concertul lui Harry Styles, iar când am terminat, toată lumea a început în fugă. Nu știam ce să facem, așa că am fugit. Oamenii ne-au îndrumat spre semnul de ieșire și am fugit pe acoperiș și am rămas blocați acolo o vreme, iar oamenii erau panicați și plângeau.

The post Cel puțin 3 oameni au murit și mai mulți au fost răniți în urma unui atac armat din Copenhaga appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code