Flux-stiri

Cercetătorii au creat un kit de testare COVID prin smartphone

Starea de ebrietate ar putea fi detectată de smartphone: 22 de adulți au consumat alcool timp de 7 ore și apoi s-au testatStarea de ebrietate ar putea fi detectată de smartphone: 22 de adulți au consumat alcool timp de 7 ore și apoi s-au testat

  • Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un test Covid extrem de sensibil care se bazează doar pe un kit cu tehnologie redusă şi pe un smartphone, care ar putea fi folosit ca o alternativă mai rapidă şi mai ieftină la testul PCR.
  • Echipa din spatele testului de salivă de 25 de minute spune că acesta oferă o platformă extrem de fiabilă pentru testarea la locul de muncă sau la domiciliu.
  • Costul de efectuare a unui test, inclusiv reactivii, este de aproximativ 10 ori mai ieftin decât un test PCR, chiar şi mai ieftin decât un test rapid antigen.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un kit de testare COVID, care se bazează pe un smartphone și care ar putea fi folosit ca o alternativă mai ieftină și mai rapidă la testul PCR. Descoperirile echipei sunt publicate în revista JAMA Network Open, potrivit The Guardian. Echipa din spatele testului de salivă de 25 de minute spune că acesta oferă o platformă extrem de fiabilă pentru testarea la locul de muncă sau la domiciliu.

Este nevoie de un kit de laborator de bază, care include o cutie de carton, o mică placă de încălzire şi o lumină LED, care poate fi produsă pentru mai puţin de 75 de lire sterline. Costul de efectuare a unui test, inclusiv reactivii, este de aproximativ zece ori mai ieftin decât un test PCR, chiar şi mai ieftin decât un test rapid antigen.

„Pe măsură ce noi variante Covid apar la nivel global, testarea şi detectarea rămân esenţiale pentru eforturile de control al pandemiei”, a declarat Dr. Michael Mahan, de la Universitatea California, Santa Barbara şi autorul principal: „aproape jumătate din populaţia lumii are un smartphone, iar noi credem că acest lucru are un potenţial interesant de a oferi un acces corect şi egal la medicina de diagnosticare cu precizie”.

Testul utilizează un proces numit Amplificare izotermă mediată de bucle (Lamp) pentru a amplifica ARN-ul viral din salivă şi a detecta genele ţintă specifice. Aplicaţia, care este disponibilă gratuit, foloseşte camera unui smartphone pentru a măsura schimbările de culoare care indică o reacţie chimică şi determină un diagnostic în 25 de minute. Atunci când a fost testat pe 50 de pacienţi cu Covid, acesta a egalat testele PCR în ceea ce priveşte sensibilitatea. Aceeaşi tehnică a fost aplicată cu succes şi la diagnosticarea infecţiilor gripale.

Alexander Edwards, de la Universitatea din Reading, a declarat că această lucrare demonstrează că este posibil să se mute testele în afara laboratorului.

„Acest raport interesant este important pentru că arată acurateţea unui test relativ simplu pentru depistarea virusului”, a spus el: „cu toate acestea, multe alte grupuri de cercetare au demonstrat deja că acest tip de tehnologie şi simplificarea testelor poate funcţiona. Provocarea rămâne cum să livrăm produse la scară largă bazate pe acest tip de tehnologie şi să realizăm produse simple şi accesibile pe care oamenii să le poată utiliza”.

The post Cercetătorii au creat un kit de testare COVID prin smartphone appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code