Flux-stiri

Kremlinul recunoaşte că a capturat doi americani în Ucraina: Sunt mercenari şi trebuie traşi la răspundere pentru crimele lor

mercenarimercenari

  • Doi americani reţinuţi în Ucraina în timp ce luptau de partea ucraineană au fost mercenari care au pus în pericol vieţile militarilor ruşi.
  • Aceștia ar trebui să răspundă pentru acţiunile lor, a declarat luni Kremlinul.
  • Doi britanici şi un marocan au fost deja condamnaţi de o instanţă aflată sub jurisdicţia separatiştilor din Doneţk.

Doi americani reţinuţi în Ucraina în timp ce luptau de partea ucraineană au fost mercenari care au pus în pericol vieţile militarilor ruşi şi ar trebui să răspundă pentru acţiunile lor, a declarat luni Kremlinul.

Comentariile purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au fost prima recunoaştere formală a faptului că cei doi bărbaţi, identificaţi în rapoartele americane ca fiind Andy Huynh, 27 de ani, din Hartselle, Alabama, şi Alexander Drueke, 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, sunt reţinuţi şi fac obiectul unei anchete, scrie Reuters.

„Ei sunt mercenari. Au fost implicaţi în activităţi ilegale pe teritoriul Ucrainei. Au fost implicaţi în focuri de armă şi bombardamente asupra personalului nostru militar. Îşi puneau viaţa în pericol”, a declarat Peskov.

„Şi ar trebui să fie traşi la răspundere pentru aceste crime pe care le-au comis. Acele crime trebuie să fie investigate…Singurul lucru care este clar este că au comis crime. Ei nu sunt în armata ucraineană. Ei nu fac obiectul Convenţiei de la Geneva”.

Membrii familiei au declarat săptămâna trecută că cei doi bărbaţi au plecat în Ucraina ca luptători voluntari şi au dispărut.

Presa rusă a difuzat săptămâna trecută imagini cu ei capturaţi în timp ce luptau pentru Ucraina. Peskov nu a vrut să dezvăluie unde au fost reţinuţi bărbaţii.

Doi britanici şi un marocan au fost deja condamnaţi de o instanţă aflată sub jurisdicţia separatiştilor din Doneţk, pe motiv că erau mercenari şi nu se supun Convenţiei de la Geneva care reglementează prizonierii de război.

Kievul a condamnat hotărârea judecătorească ca fiind lipsită de autoritate şi a declarat că luptătorii erau membri ai forţelor armate ucrainene şi, prin urmare, erau supuşi protecţiilor Convenţiei de la Geneva.

The post Kremlinul recunoaşte că a capturat doi americani în Ucraina: Sunt mercenari şi trebuie traşi la răspundere pentru crimele lor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code