Flux-stiri

Cererea de înfiinţare a formaţiunii lui Dacian Cioloş, REPER, depusă şi înregistrată la Tribunal

  • Conducerea interimară va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.
  • Eu sper ca acest model de copreşedinţie femeie – bărbat, în care deciziile se iau prin consens şi cu mandate egale, să fie păstrat şi după primul congres, în care se va alege conducerea REPER. Astăzi îl avem în Statut. Femeile sunt peste 50% din populaţia României şi ele sunt subreprezentate în politică şi în administraţia din România. Vom încerca să schimbăm această stare de fapt”, a declarat Ramona Strugariu, europarlamentar şi copreşedintă interimară REPER.
  • Cei cinci eurodeputaţi, care au înființat noua formațiune politică, au renunţat, marţi, la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România.

Cererea de înfiinţare a partidului Reînnoim Proiectul European al României, cu denumirea prescurtată REPER, a fost depusă şi înregistrată joi la Tribunalul Bucureşti. Conducerea interimară va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Cei cinci membri fondatori sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş. Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

„Ne dorim să devenim un reper pentru egalitatea de gen şi de şanse. Eu sper ca acest model de copreşedinţie femeie – bărbat, în care deciziile se iau prin consens şi cu mandate egale, să fie păstrat şi după primul congres, în care se va alege conducerea REPER. Astăzi îl avem în Statut. Femeile sunt peste 50% din populaţia României şi ele sunt subreprezentate în politică şi în administraţia din România. Vom încerca să schimbăm această stare de fapt”, declară Ramona Strugariu, europarlamentar şi copreşedintă interimară REPER.

„Astăzi, am făcut primul pas legal pentru înfiinţarea REPER şi sperăm ca în cât mai scurt timp să primim decizia oficială de înfiinţare. Până la acel moment, ne vom organiza cu toţi oamenii entuziaşti care au venit în număr surprinzător de mare deja alături de noi, semn că cetăţenii români din ţară şi din diaspora nu îşi simt reprezentate interesele în oferta politică actuală. Lucrăm la soluţii pentru marile provocări şi crize care afectează viaţa reală a cetăţenilor şi, mai important, vom încerca să convingem şi să atragem în noul partid specialişti care pot veni cu contribuţii la problemele din societate”, declară Dragoş Pîslaru, europarlamentar şi copreşedinte interimar REPER.

Cei cinci eurodeputaţi au renunţat, marţi, la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România.

The post Cererea de înfiinţare a formaţiunii lui Dacian Cioloş, REPER, depusă şi înregistrată la Tribunal appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code