Flux-stiri

Zelenski face un anunț istoric: un control vamal comun cu Polonia

  • Președintele ucrainean a subliniat că „unitatea ucrainenilor și polonezilor este o constantă pe care nimeni nu o va rupe”.
  • Comentariile lui Zelenski au fost făcute în urma vizitei președintelui polonez Andrzej Duda la Kiev în cursul zilei.
  • Premierul ucrainean a mai adăugat că a vorbit cu premierul britanic și „a discutat despre modalitățile de creștere a volumului exporturilor ucrainene, în special a produselor agricole.”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat duminică un control vamal comun „istoric” cu Polonia, subliniind că „unitatea ucrainenilor și polonezilor este o constantă pe care nimeni nu o va rupe”.

„S-a ajuns la o soluție care revoluționează ordinea la frontiera noastră”, a declarat Zelenski în timpul discursului său video nocturn.

„Introducem un control vamal comun cu Polonia. Acest lucru va accelera în mod semnificativ procedurile de frontieră. Va elimina cea mai mare parte a riscurilor de corupție. Dar este, de asemenea, începutul integrării noastre în spațiul vamal comun al Uniunii Europene. Acesta este un proces cu adevărat istoric.”

Comentariile lui Zelenski au fost făcute în urma vizitei președintelui polonez Andrzej Duda la Kiev mai devreme în cursul zilei. Duda a subliniat, de asemenea, unitatea dintre cele două țări, devenind primul lider străin de la invazia rusă care s-a adresat parlamentului ucrainean, Rada.

Zelenski a descris relațiile ucraineano-poloneze ca fiind „în sfârșit pe o bază complet curată, sinceră, fără certuri și moștenire de conflicte vechi. Aceasta este o realizare – o realizare istorică a poporului nostru. Și îmi doresc ca fraternitatea dintre ucraineni și polonezi să fie păstrată pentru totdeauna. Așa cum am vorbit astăzi în fața deputaților, unitatea noastră a ucrainenilor și polonezilor este o constantă pe care nimeni nu o va rupe.”

Zelenski a mai spus că a semnat un decret care introduce un nou premiu „pentru a mulțumi acelor orașe din țările partenere care au ajutat cel mai mult. Iar Rzeszow a devenit primul astfel de oraș. Orașul salvator. Este corect să spunem așa”.

Zelenski a mai anunțat că cetățenii polonezi din Ucraina vor avea aceleaşi drepturi de care beneficiază acum refugiaţii ucraineni din Polonia

Liderul ucrainean a continuat prin a anunța pregătirea unui proiect legislativ prin care cetățenii polonezi din Ucraina vor avea aceleaşi drepturi de care beneficiază acum refugiaţii ucraineni din Polonia și care „au primit din punct de vedere legal aceleași oportunități ca și polonezii”.

Aproape 3,5 milioane de refugiați ucraineni au intrat în Polonia de la invazia rusă din februarie, ceea ce face ca această țară să fie de departe cea mai mare țară gazdă pentru persoanele care fug din Ucraina, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

„Va fi un gest corect să adoptăm o astfel de lege în Ucraina”, a declarat Zelenski. „Să fie astfel încât cetățenii Poloniei să nu fie niciodată nevoiți să folosească o astfel de lege. Dar haideți să ne arătăm recunoștința și respectul nostru”.

Polonia a acordat dreptul de a trăi şi de a munci şi de a solicita asistenţă socială pentru peste trei milioane de refugiaţi ucraineni care au fugit de invazia Rusiei în Ucraina.

Anterior, duminică, un deputat al partidului de guvernământ ucrainean a declarat că Zelenski a anunţat depunerea iminentă a unui proiect de lege parlamentar pentru a acorda cetăţenilor polonezi „un statut juridic special” în Ucraina.

Premierul ucrainean a mai adăugat că a vorbit cu premierul britanic Boris Johnson și „a discutat despre modalitățile de creștere a volumului exporturilor ucrainene, în special a produselor agricole. Precum și volumul importurilor de combustibil în Ucraina”.

The post Zelenski face un anunț istoric: un control vamal comun cu Polonia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code