Flux-stiri

Cererile Rusiei și garanțiile de securitate pe care le cere de la NATO. Administrația Biden va formula „propuneri concrete”

Vladimir Putin și Joe Biden, summit în Geneva pe 16 iunie 2021. Foto: AP/MediafaxVladimir Putin și Joe Biden, summit în Geneva pe 16 iunie 2021. Foto: AP/Mediafax

  • Administraţia Joe Biden analizează cererile Rusiei şi va formula propriile „propuneri concrete”.
  • În plus, Rusia cere Statelor Unite să evite trimiterea de trupe şi echipamente militare ofensive în foste naţiuni sovietice.
  • Acest lucru ar trebui să includă, conform propunerii Moscovei, interzicerea sistemelor de rachete cu rază.

Administraţia Joseph Biden analizează cererile Rusiei privind garanţii de securitate din partea NATO şi va formula „propuneri concrete” săptămâna viitoare, a afirmat, vineri seară, un oficial de rang înalt de la Washington, subliniind însă că unele solicitări sunt „inacceptabile„.

Există unele lucruri în acele documente despre care ruşii ştiu că sunt inacceptabile”, a afirmat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Administraţiei Joseph Biden, citat de site-ul Axios.com.

Administraţia SUA analizează documentele trimise de Rusia şi va răspunde prin „propuneri concrete” săptămâna viitoare, a precizat oficialul american, reiterând poziţia SUA că nu vor exista noi acorduri privind securitatea Europei „fără a fi de faţă şi europenii”.

Moscova se opune vehement potenţialei aderări a Ucrainei la NATO

Ministerul rus de Externe a anunţat, vineri, ce garanţii de securitate solicită din partea Alianţei Nord-Atlantice, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său din SUA, Joseph Biden, că sunt necesare noi condiţii de securitate. „Statele Unite ale Americii trebuie să ia măsuri pentru a opri continuarea extinderii NATO spre est şi să refuze admiterea în Alianţa Nord-Atlantică a fostelor republici sovietice”, a anunţat Ministerul rus de Externe. Moscova se opune vehement potenţialei aderări a Ucrainei şi Georgiei la NATO.

În plus, Rusia cere Statelor Unite să evite trimiterea de trupe şi echipamente militare ofensive în foste naţiuni sovietice. Rusia propune evitarea, pe bază de reciprocitate, a instalării de armament nuclear sau convenţional, a trimiterii de nave militare şi alte echipamente „în zone din afara teritoriilor naţionale de unde ar putea fi lansate atacuri”. Acest lucru ar trebui să includă, conform propunerii Moscovei, interzicerea sistemelor de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Părţile nu trebuie să antreneze personal militar sau civil din state non-nucleare pentru a utiliza armament nuclear. Părţile nu trebuie să efectueze exerciţii şi nici să antreneze forţe militare de uz general pentru scenarii de utilizare a armelor nucleare„, propune Ministerul rus de Externe.

Preşedinţia SUA a anunţat vineri după-amiază că se va consulta cu partenerii europeni în legătură cu solicitările Rusiei. „Nu vor exista discuţii despre securitatea Europei fără aliaţii şi partenerii europeni. Nu vom compromite principiile-cheie pe care este construită securitatea europeană, inclusiv principiul potrivit căruia toate ţările au dreptul să îşi decidă propriul viitor şi politica externă, fără interferenţe externe„, a afirmat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Rusia s-a declarat dezamăgită de reacţia Statelor Unite şi a NATO

https://alephnews.ro/guvern/ucrainenii-se-inscriu-la-antrenamente-militare-in-timp-ce-tensiunile-cu-rusia-se-intensifica/Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că dialogul cu Moscova „va trebui să abordeze şi preocupările NATO privind acţiunile Rusiei, să se bazeze pe principiile-cheie şi pe documentele securităţii europene şi să se desfăşoare prin consultări cu partenerii europeni ai NATO, inclusiv Ucraina„.

Administraţia Vladimir Putin s-a declarat dezamăgită de reacţia Statelor Unite şi a NATO. „Semnalele din partea Washingtonului şi Bruxellesului ne dezamăgesc extrem de mult”, a afirmat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe. „Dacă ne-ar fi dat un răspuns printr-un canal cu circuit închis, de genul «da, să ne aşezăm şi să vedem», nu cred că am fi ajuns în punctul în care ne aflăm acum, când totul este la nivel public”, a subliniat Riabkov.

Eu aş avertiza Occidentul să nu se îndrepte în direcţia de a ignora la nivel diplomatic şi politic propunerile noastre. Trebuie să trateze aceste propuneri ca fiind o platformă, o bază de comunicare, trebuie să le trateze cu cea mai mare seriozitate”, a insistat Serghei Riabkov.

The post Cererile Rusiei și garanțiile de securitate pe care le cere de la NATO. Administrația Biden va formula „propuneri concrete” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code