Flux-stiri

China afirmă că a testat un sistem de interceptare a rachetelor

rachete balisticerachete balistice

  • Beijingul spune că testul nu a vizat nicio țară, deși s-a opus sistemului american THAAD poziționat în Coreea de Sud.
  • China a oferit puține detalii despre propriile sale programe de rachete, în afară de scurte declarații ocazionale ale Ministerului Apărării sau ale presei de stat.
  • China a susținut că puternicul radar al echipamentului ar putea pătrunde pe teritoriul său.

China a efectuat un test de interceptare a rachetelor terestre care „și-a atins scopul scontat”, a declarat Ministerul Apărării, descriind acest test ca fiind defensiv și nefiind îndreptat împotriva vreunei țări. China a intensificat cercetările pentru tot felul de rachete, de la cele care pot distruge sateliți din spațiu până la rachete balistice avansate cu încărcătură nucleară, ca parte a unui program ambițios de modernizare supravegheat de președintele Xi Jinping.

China a mai testat anterior interceptoare de rachete; cel mai recent anunț public anterior al unui test a avut loc în februarie 2021, iar înainte de acesta în 2018. Presa de stat a declarat că China a efectuat teste ale sistemului antirachetă cel puțin din 2010.

Ministerul a precizat într-o scurtă declarație duminică târziu că testul „tehnologiei de interceptare a rachetelor antirachetă de la sol la jumătatea distanței” a fost efectuat în acea noapte.

„Testul și-a atins obiectivele așteptate”, a precizat ministerul. „Acest test a fost defensiv și nu a vizat nicio țară”. Totuși, autoritățile nu au oferit alte detalii.

China, împreună cu aliatul său Rusia, și-au exprimat în mod repetat opoziția față de desfășurarea de către SUA a sistemului antirachetă Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) în Coreea de Sud.

China a susținut că puternicul radar al echipamentului ar putea pătrunde pe teritoriul său. China și Rusia au organizat, de asemenea, exerciții antirachetă simulate.

Oficialii au oferit puține detalii despre propriile programe de rachete, în afară de declarații ocazionale scurte ale Ministerului Apărării sau în mass-media de stat. În 2016, Ministerul Apărării a confirmat că a continuat testele sistemului antirachetă după ce au apărut imagini la televiziunea de stat. Beijingul afirmă că o astfel de tehnologie este necesară pentru apărarea și securitatea națională.

The post China afirmă că a testat un sistem de interceptare a rachetelor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code