Flux-stiri

China își anunță părerea faţă de criza și tensiunile din Ucraina

  • China şi-a spus părerea faţă de criza și toată situația din Ucraina.
  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de menţinere a păcii.
  • Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a cerut găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina.

Administraţia din China a îndemnat, marţi dimineaţă, toate părţile implicate în criza din Ucraina, inclusiv Rusia, să dea dovadă de „reţinere” şi să evite amplificarea tensiunilor, în contextul în care Beijingul pledează pentru respectarea suveranităţii naţiunilor.

Toate părţile implicate trebuie să dea dovadă de reţinere şi să evite orice acţiune care riscă să amplifice tensiunile„, a declarat marţi dimineaţă Zhang Jun, ambasadorul Chinei la Naţiunile Unite.

Anterior, ministrul de Externe din China, Wang Yi, a cerut, în discursul rosit la Conferinţa pentru Securitate de la München, găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina şi a semnalat că se opune unui atac al Rusiei, pledând pentru respectarea suveranităţii naţiunilor. Wang Yi a declarat că este necesară o soluţie diplomatică la conflictul separatist din estul Ucrainei.

„De ce, pur şi simplu, nu se pot reuni toate părţile pentru a continua discuţiile în detaliu şi pentru a elabora un plan de reducere a tensiunilor, aşa cum prevede Acordul de la Minsk? Exact acest lucru ar trebui să îl facă părţile, ar trebui să se concentreze pe aceste aspecte, în loc să intensifice tensiunile, să genereze panică şi să sensibilizeze opinia publică prin crearea de riscuri ale unui război. Toate ţările trebuie să îşi asume răspunderea şi să se implice în găsirea unei soluţii diplomatice. Suveranitatea unui stat, independenţa şi integritatea teritorială trebuie protejate şi respectate. Aceasta este una dintre normele fundamentale în relaţiile internaţionale. Iar Ucraina nu face excepţie”, a declarat ministrul de externe din China, Wang Yi, potrivit publicaţiei Stern, în intervenţia online pe care a avut-o sâmbătă la Conferinţa pentru Securitate de la München.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de „menţinere a păcii” în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, după recunoaşterea independenţei acestora. Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au condamnat vehement decizia Risiei şi ameninţă cu sancţiuni.

The post China își anunță părerea faţă de criza și tensiunile din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code