Flux-stiri

China promite să lase Coreea de Nord fără arme nucleare

Kim Jong Un, în timpul unei festivități la PhenianKim Jong Un, în timpul unei festivități la Phenian

  • China promite să denuclearizeze Coreea de Nord, pe fondul unor declarații făcute de dictatorul Kim Jong Ung, care amenință SUA cu rachete balistice intercontinentale.
  • Beijingul a anunțat că va face demersuri diplomatice pentru a interzice regimului de la Phenian să dețină arme nucleare.
  • Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbing, a declarat că principalul interes al Chinei este să mențină pacea și stabilitatea în peninsula.

China promite să denuclearizeze Coreea de Nord, pe fondul unor declarații făcute de dictatorul Kim Jong Ung, care amenință SUA cu rachete intercontinentale care „defilează” la paradelle militare organizate cu zeci de mii de oameni.

Anunțul Chinei vine în contextual în care Kim Jong Un a declarat zilele trecute că își va consolida puterea nucleară și va rămîne o amenințare pentru SUA și alte țări considerate dușmani.

Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a anunțat că țara sa este obligată să mențină pacea și stabilitatea în peninsula, realizând denuclearizarea și soluționând disputele prin dialog și consultare.

În consecință, anunță presa din China, China va spori comunicarea și coordonarea cu părțile „relevante” și va promova în comun soluționarea politică a problemei peninsulei.

Kim Jong Un, liderul din Coreea de Nord, a declarat luni că țara sa va lua măsuri suplimentare pentru a întări și a dezvolta capacitățile nucleare la „cea mai rapidă viteză posibilă.

„Misiunea fundamentală a forțelor noastre nucleare este de a descuraja un război, dar armele noastre nucleare nu pot fi niciodată limitate la o singură misiune de descurajare a războiului, chiar și într-un scenariu în care se creează o situație pe care nu ne-o dorim deloc pe acest pământ”, a declarat Kim, explicând că nu s-ar feri niciodată să își folosească armele în scop ofensiv, dacă ar fi forțat.

Coreea de Nord a organizat luni seara, 26 aprilie, o paradă militară pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare de la înființarea Armatei Populare Coreene în Piața Kim Il Sung din Phenian, în timpul căreia a fost afișată cea mai mare rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a țării, Hwasong-17.

Pe fondul discuțiilor de denuclearizare stagnate și a tensiunilor crescânde în peninsula, regimul de la Phenian a efectuat peste o zece teste de arme nucleare în acest an, inclusiv primul său test ICBM din 2017.

The post China promite să lase Coreea de Nord fără arme nucleare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code