NEWSNET

Flux-stiri

China surprinde Statele Unite cu testul de rachetă hipersonică

Rachetele hipersonice pot atinge o viteză de cinci ori peste viteza sunetului.Rachetele hipersonice pot atinge o viteză de cinci ori peste viteza sunetului.

  • China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, demonstrând o capacitate care a luat prin surprindere serviciile secrete americane.
  • Statele Unite, Rusia și Coreea de Nord dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice făcând parte din armamentul avansat al statelor.
  • Rachetele hipersonice pot atinge o viteză de cinci ori peste viteza sunetului.

Raportul arată că armata chineză a lansat o rachetă care transporta un planor hipersonic care a zburat prin spaţiul orbital, înconjurând globul pământesc înainte de a se îndrepta spre ţinta sa, pe care a ratat-o cu aproximativ 40 de km.

„Testul a arătat că China a făcut progrese uluitoare în ceea ce priveşte armele hipersonice şi că este mult mai avansată decât au crrezut oficialii americani”, se arată în raport

Statele Unite şi Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice, iar luna trecută Coreea de Nord a declarat că a testat o rachetă hipersonică nou dezvoltată.

La o paradă din 2019, China a prezentat armamentul avansat, inclusiv racheta sa hipersonică, cunoscută sub numele de DF-17.

Rachetele balistice zboară în spaţiul cosmic înainte de a cădea pe traiectorii abrupte la viteze mai mari. Apărarea împotriva armelor hipersonice este dificilă, pentru că zboară spre ţinte la altitudini mai mici, dar pot atinge de peste cinci ori viteza sunetului – sau aproximativ 6.200 km pe oră.

The post China surprinde Statele Unite cu testul de rachetă hipersonică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code