Flux-stiri

Cîţu ar putea face o vizită în Kiev, la invitația lui Ruslan Stafanciuk

  • Acesta a fost invitat de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk.
  • Dacă vizita va avea loc, Florin Cîțu va fi primul oficial român care s-ar deplasa în capitala Ucrainei.
  • Florin Cîțu a afirmat că Vladimir Putin este un criminal de război.

Florin Cîțu, Preşedintele Senatului, ar putea face o vizită în Kiev. Acesta a fost invitat de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Dacă vizita va avea loc, Florin Cîțu va fi primul oficial român care s-ar deplasa în capitala Ucrainei.

Pe data de 4 aprilie, președintele Ucrainei, Zelenski, a ținut un discurs în Parlamentul României. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţa comună în care preşedintele Ucrainei a susţinut discursul prin sistem videoconferinţă. Conform programului aprobat de Birourile permanente reunite, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, precum şi premierul Nicolae Ciucă au avut, la început, scurte intervenţii.

Florin Cîțu a afirmat că Vladimir Putin este un criminal de război și a spus că Rusia, pe fondul agresiunilor sale nejustificate, trebuie să fie complet izolată economic.

Florin Cîțu la numit pe Putin criminal de război

Vladimir Putin este un criminal în acest război. Avem datoria de a nu rămâne pasivi. Toată Europa trebuie să facă mai multe. În fiecare oră, în Ucraina sunt omorâți bătrâni, copii. Avem datoria să oprim războiul prin toate mijloacele, Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic”, a declarat Florin Cîțu, în discursul său.

Începând cu 24 februarie, ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Ne alăturăm şi de la această tribună vocilor care exprimă sprijinul ferm şi de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional”, a spus și Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului. 

The post Cîţu ar putea face o vizită în Kiev, la invitația lui Ruslan Stafanciuk appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code