Flux-stiri

CIUPERCILE VORBESC. Experții au descoperit că pot folosi un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte

  • Oamenii de știință au descoperit că ciupercile ar putea fi capabile să comunice între ele folosind un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte.
  • Oamenii de știință de la Royal Society Open Science au descoperit că modelele de „limbaj” ale ciupercilor bazate pe spike-uri electrice sunt straniu de asemănătoare cu vorbirea umană.
  • Ciupercile sunt capabile să își trimită semnale electrice între ele prin intermediul hifelor.

Oamenii de știință au descoperit că ciupercile ar putea fi capabile să comunice între ele folosind un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte.

Oamenii de știință de la Royal Society Open Science au descoperit că modelele de „limbaj” ale ciupercilor bazate pe spike-uri electrice sunt straniu de asemănătoare cu vorbirea umană.

Ciupercile sunt capabile să își trimită semnale electrice între ele prin intermediul hifelor, care sunt niște tendoane lungi și filamentoase pe care organismele le folosesc pentru a explora, iar numărul acestora crește atunci când întâlnesc noi surse de hrană.

Această descoperire sugerează că este posibil ca ciupercile să folosească acest „limbaj” pentru a se anunța reciproc despre noi surse de hrană sau despre răniri.

Adam Adamatsky, un informatician de la Laboratorul de calcul neconvențional de la Universitatea din vestul Angliei, a studiat patru specii de ciuperci: enoki, split gill, ghost și ciupercile omidă.

El a introdus electrozi mici în substraturile colonizate de hifele ciupercilor și apoi a procedat la înregistrarea activității electrice a acestora.

Datele au arătat că vârfurile electrice se produceau adesea în grupuri care semănau cu un vocabular uman de până la 50 de cuvinte.

The post CIUPERCILE VORBESC. Experții au descoperit că pot folosi un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code