Flux-stiri

Comisia Europeană va lansa în România o campanie de informare despre vaccinare

  • Spotul va avea 40 de secunde și va fi difuzat pe posturile de televiziune și radio.
  • În România, la momentul actual sunt vaccinați 46,7% din adulți.

Conform unui comunicat al Comisiei Europene, campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât şi pe posturile de radio din România. Acesta conţine mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19. Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de şapte săptămâni.

„Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată. În România, doar 39% din populaţie este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă. Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare şi pierderi de vieţi omeneşti, ci lasă loc şi unor variante mai severe şi mai transmisibile. Acesta este un risc nu numai pentru România, ci şi pentru UE în ansamblu. Avem suficiente vaccinuri sigure şi eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populaţie din UE, şi trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate. Şi să nu uităm: protejându-ne, îi protejăm şi pe ceilalţi – pe copiii, părinţii şi bunicii noştri”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

În plus, Comisia Europeană a anunţat că oferă informaţii ample cu privire la vaccinuri şi vaccinare, de exemplu pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoştinţă de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei.

Până în prezent, în medie, 78% din adulţii din UE sunt vaccinaţi. Există însă diferenţe mari între ratele de vaccinare în statele membre ale UE. În România, 46,7 % dintre adulţi sunt vaccinaţi.

The post Comisia Europeană va lansa în România o campanie de informare despre vaccinare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code